Vil du have en mere bæredygtig forretning? Grøn og cirkulær forretningsudvikling gavner både miljøet og virksomhedens bundlinje. I Bæredygtig Bundlinje 2.0 kan du som lille eller mellemstor virksomhed få gratis hjælp til at komme i gang. 

I Bæredygtig Bundlinje 2.0 er syv kommuner kommuner, tre vidensinstitutioner, tre brancheorganisationer og to energirådgivere gået sammen for at hjælpe op mod 100 små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden med at udvikle grønne og cirkulære forretningsmodeller.

Alle virksomheder bliver tilbudt en energiscreening, der afdækker, hvor virksomheden kan hente energibesparelser. Derefter kan virksomhederne vælge at gå videre i et af to forskellige spor – et spor med fokus på enkeltstående temaspecifikke indsatser og et spor med fokus på udvikling af cirkulær forretningsmodel, der inddrager hele virksomhedens værdikæde.

 

Virksomhedsforløb

I det temaspecifikke spor dykker virksomheden ned i én eller flere konkrete grønne indsatser. Det kan være affaldshåndtering, arbejde med miljømærker, reduktion af madspild eller optimering af logistik.

I det andet spor udvikler virksomhederne i samarbejde med DTU nye innovative forretningsmodeller med udgangspunkt i cirkulær økonomi. Hele virksomhedens værdikæde – fra design og produktion til leverandører og forbrugere – for at finde og indfri de cirkulære potentialer.

Hvem kan deltage?

Projektet henvender sig primært til virksomheder i byggebranchen og oplevelsesbranchen, men virksomheder i andre brancher har også mulighed for at være med. Det er et krav, at virksomheden er en lille eller mellemstor virksomhed i følge EU’s defintion og beliggende i Region Hovedstaden. 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål. 

 


Partnerne bag projektet  

Projektet er en del af EU’s Regionalfondsprogram, der sigter mod at styrke den økonomiske vækst i Danmark.

Bæredygtig Bundlinje 2.0 løber fra 2019 til 2022 og er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Region Hovedstaden og projektets partnere. Finansieringen er fordelt således:

  • Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EU) – 50 procent
  • Region Hovedstaden (Vækstforum) – 9 procent
  • Partnere i projektet – 41 procent

 

Ansøg om at være med 

Udfyld ansøgningsskemaet, så kontakter vi dig hurtigst muligt og drøfter dine muligheder i projektet. 

Ansøg her

KONTAKT

 

Projektleder
Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe

liselotte.schmidt.kallesoe@gate21.dk

Download brochure om Bæredygtig Bundlinje 2.0 her

Læs om Bæredygtig Bundlinje 1.0

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er en videreudvikling af projektet Bæredygtig Bundlinje 1.0, hvor 100 små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden udviklede grønne forretningsplaner. Resultaterne har vi samlet i film, en casebank og en publikation. Se meget mere her.