Om Gate 21

Gate 21 er et partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i Greater Copenhagen, der arbejder for det fælles mål at accelerere den grønne omstilling og vækst. 

Afsæt & vision

Gate 21’s vision er at gøre Greater Copenhagen til den førende region i verden for grøn omstilling og vækst.

Gate 21 tager udgangspunkt i at bruge regionernes og kommunernes efterspørgsel til at udvikle, demonstrere og udbrede nye energi- og ressourceeffektive løsninger på klima- og energiområdet.

Regioner og kommuner i Greater Copenhagen har vedtaget ambitiøse mål for omstillingen til et fossilfrit samfund. Det er grundlaget for, at Greater Copenhagen samlet kan blive den førende region i verden for grøn omstilling og vækst, fordi de langsigtede og ambitiøse målsætninger giver danske virksomheder sikkerhed for at investere i udvikling af nye energi- og ressourceeffektive løsninger. Det vil styrke danske virksomheders forspring, og det vil tiltrække udenlandske investeringer i danske virksomheder.

Gate 21 fusionerede i 2016 med Energiklyngecenter Sjælland som et skridt på vejen til at samle og styrke den grønne erhvervsfremme på tværs af Greater Copenhagen.

Gate 21 har i dag skabt mere end 100 grønne projekter til en samlet værdi af mere end 900 millioner kroner.

Gate 21 har oparbejdet konkret viden om og erfaring med grøn offentlig efterspørgsel, iværksætteri og offentlig-privat innovation, understøttelse af grønne forretningsmodeller i virksomheder, energibesparelser i små- og mellemstore virksomheder, fremme af efterspørgslen for energirenoveringer, kompetenceopbygning i virksomheder og etablering af Living Labs.

Siden 2009 har Gate 21 skabt stærke resultater og med dem vist nye, konkrete veje for den grønne omstilling. Vi kan derfor tilbyde en stærk, velafprøvet platform for offentlig-privat innovation og samarbejde og dermed gøre vores til at løfte de ambitiøse målsætninger for Greater Copenhagen.

Vision

Gate 21 vil bidrage til at gøre Greater Copenhagen til verdens førende region for grøn omstilling og vækst.

 

Mission

Gate 21 samler kommuner, regioner, virksomheder og vidensinstitutioner om at udvikle og udbrede energi- og ressourceeffektive løsninger, der fremmer grøn omstilling og vækst.

Årsberetning 2018