Har I lyst til at arbejde med energibesparelser, men mangler værktøjer, viden eller inspiration til at komme i gang? Kan I se en fordel i at dele viden og erfaringer med andre virksomheder i et lokalt miljønetværk? Eller kunne det være interessant for jer at blive undervist i at arbejde med medarbejderdreven klimainnovation. Så er projektet Carbon 20 måske noget for jer.


Energigennemgang, viden og værktøjer
Carbon 20-projektet tilbyder en bred vifte af tilbud, der kan understøtte en virksomheds klimaarbejde, blandt andet en energigennemgang, gratis værktøjer og hjælp til at opgøre en virksomheds såkaldte ’carbon footprint’.


”En energigennemgang giver et rigtig godt overblik over energiforbruget og over muligheden for at spare på el og varme. Energigennemgangen viser oftest, at en virksomhed kan spare 10-20 procent energi ved at gennemføre simple ændringer, så hvorfor takke nej til et besøg,” fortæller Kasper Ullum fra Teknik- og Miljøafdelingen i Ballerup Kommune. Ballerup er en af de syv kommuner, der deltager i projektet.
 
De bedste klimavalg
Dansk BiblioteksCenter med 160 ansatte er meget interesserede i at deltage i Carbon 20. Virksomheden ønsker blandet andet hjælp til at organisere klimaarbejdet og til at opgøre virksomhedens samlede klimabelastning.


”Klimaspørgsmålet optager os meget, men vi mangler viden og værktøjer, der kan hjælpe os med at tage de bedste klimavalg. For eksempel mangler vi viden om, hvor meget fjernevarme og grøn el baseret på vandkraft egentligt belaster klimaet. Og om det tæller i regnskabet, at vi har mange træer på vores grund. Hvordan vi skal opgøre det o.s.v. – det vil vi bruge Carbon 20 til at finde ud af,” fortæller miljømedarbejder Sune Nielsen fra Dansk BiblioteksCenter.


Medarbejderinnovation
Carbon 20-projektet tilbyder også nye værktøjer og kompetencer til virksomheder, der ønsker at involvere deres medarbejdere i klimainnovation.

I samarbejde med medarbejdere fra Danmarks Tekniske Universitet og Aalborg Universitet vil Carbon 20 inspirere virksomheder til at engagere deres medarbejdere i udviklingen af alt lige fra mere klimavenlige processer, produkter og services til en mere klimavenlig adfærd når kantinen laver mad, når medarbejderne transporterer sig til og fra arbejde. 


Kontakt Carbon 20