af | nov 2, 2016

Det skal være nemmere for pendlere i hovedstadsregionen at komme til arbejde på en smart, effektiv og grøn måde. Derfor går 18 kommuner nu sammen med 100 større virksomheder og deres medarbejdere i projektet Moving People for at tage nye skridt mod smartere og grønnere transport.

Det skal være nemmere for pendlere at skifte mellem bil, bus, tog eller cykel, så rejsen hænger sammen fra dør til dør – og helst uden at belaste klimaet unødigt. Derfor samles 100 store virksomheder og deres medarbejdere, 18 kommuner, Region Hovedstaden, Movia, Danmarks Tekniske Universitet og partnerorganisationen Gate 21 i projektet Moving People for at gøre det lettere at være pendler i hovedstadsregionen.
”I Movia arbejder vi målrettet med at sikre mobilitet til gavn for både passagerer, virksomheder og væksten i blandt andet hovedstadsområdet. Vores ambition er at skabe den bedst mulige sammenhængende rejse med nemme og gnidningsfrie skift til andre transportformer. Derfor er vi glade for samarbejdet i Moving People, hvor vi i netværket med kommuner og virksomheder ser på tiltag, der forbedrer rejsen for pendlerne,” siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør for Movia.

Transporten er vigtig for virksomheder

Allerede nu er mere end 40 virksomheder i Loop City-området blevet en del af Moving People. Det hænger måske sammen med, at mange virksomheder, ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri i 2015, ser infrastruktur og transport som den vigtigste kommunale opgave i forhold til virksomhedernes muligheder for vækst. I Moving People får virksomhederne netop en mulighed for at påvirke den opgave:

”Vi har allerede set en stor interesse fra virksomhederne, og jeg tror på, det handler om, at trængsel og tilgængelighed betyder meget både i forhold til virksomhedernes vækst og i forhold til at tiltrække og fastholde medarbejdere. I Moving People bliver virksomhederne organiseret i lokale netværk, hvor de får en unik mulighed for at samarbejde med kommunerne om trafikken i netop deres lokalområde,” siger Anna Thormann, projektleder for Moving People i Gate 21.

De 100 virksomheder vil udover samarbejdet med deres kommune arbejde med medarbejdernes transport i egen virksomhed som eksempelvis at introducere elcykler, delecykler, bybiler eller cykelservice på arbejdspladsen. Virksomhederne vil sammen med kommunerne også teste nye, innovative transportløsninger til gavn for medarbejdere og virksomhedens vækst og bæredygtighed.

Mange medarbejdere betyder mange pendlere

Moving People vil i løbet af projektet nå ud til rigtig mange pendlere via de 100 virksomheder. De mere end 40 virksomheder, som allerede er med, tæller cirka 28.000 medarbejdere. Det tal forventes mere end fordoblet, da Moving People også danner et særligt netværk af 30 af de største virksomheder i regionen.

”Moving People har et stort potentiale for at nå rigtig mange mennesker i hovedstadsregionen og gøre det nemmere for dem at skifte mellem trafikformer som cykel, bus, tog og bil. Bedre sammenhæng i trafikken vil gøre det lettere for dem at komme til og fra arbejde og til møder samtidig med, at virksomhederne i regionen vil opleve en smidigere varetransport med mindre kø i trafikken,” siger Jens Mandrup, formand for miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, som støtter projektet.

Moving People begynder med samarbejdet i hovedstadsregionen, men har, i løbet af de tre år projektet varer, ambitioner om at samarbejde med kommuner, transportudbydere og virksomheder i hele Greater Copenhagen, hvilket også betyder at Region Sjælland og Skåne involveres.