I DOLL Living Lab testes belysning, styringssystemer og Smart City-løsninger. Albertslund Kommune er indstillet til Innovationsprisen på baggrund af DOLL. Foto: Jeppe Carlsen

Albertslund er sammen med Silkeborg og Frederiksberg Kommuner blevet udtaget blandt 54 indstillede kommuner til finalen til Innovationsprisen, som Kommunernes Landsforening (KL) uddeler årligt. Dommerpanelet løfter sløret for vinderen på I-DAG 2014 – KLK’s Innovationsdag – den 26. november 2014 på Roskilde Universitet.

Albertslund Kommune er indstillet til finalen med DOLL Living Lab for udendørs lys og styringssystemer. Her kan kommuner og andre på markedet se og afprøve et stort antal state-of-the-art-løsninger og træffe kvalificerede beslutninger. Det har til formål at fremme den grønne omstilling og fremtidssikrede lysløsninger i kommunerne samtidig med, at der skabes nye arbejdspladser og tiltrækkes internationale investeringer til Danmark.

Borgmester Steen Christiansen mener, at Albertslund står stærkt i finalefeltet.
“Med Doll-projektet er vi i samarbejde med private investorer, borgere og forskningsinstitutioner med til at vise nye veje, der i sidste ende skal blive til gavn for borgerne. Det vil ske ved at skabe mere tryghed med intelligent belysning, og det vil samtidig skabe mere komfort i det daglige. Samtidig er det et væsentligt indspark i hele processen omkring grøn omstilling. Doll-projektet vil skabe nye arbejdspladser og vækst”, siger borgmester i Albertslund, Steen Christiansen til lokalavisen.dk.

Valgdeltagelse og regnvand konkurrerer med lys
I Silkeborg og Frederiksberg Kommuner handler projekterne om henholdsvis unges valgdeltagelse og afledning af regnvand. Projektet beSTEM i Silkeborg skal få flere unge til at engagere sig i det lokale demokrati, og på Frederiksberg har de arbejdet med at få regnvandet til at sive ned i vejbanen, så det opmagasineres under vejen i stedet for at skabe oversvømmelse.

“Det er tre meget forskellige projekter, der mødes i finalen”, siger Steen Christiansen til lokalavisen.dk. “Det mener jeg, dommerpanelet helt bevidst har indstillet, netop for at vise, at kommunerne er stærkt optagede af at skabe nye og innovative løsninger på forskellige områder – og alt sammen til gavn for borgerne.”

Dommerpanelet består af Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Kolding Kommune, Henrik Kolind, kommunaldirektør i Roskilde Kommune, Christian Bason, direktør for MindLab og Jan Olsen, cheføkonom i KL. Det er syvende år i træk, at KL uddeler KL’s Innovationspris i samarbejde med KOMDIR.