Ansatte på hovedstadsregionens hospitaler kører sammen

OM PROJEKTET

Mobilitet på Tværs vil forandre og forbedre den grønne mobilitet i Greater Copenhagen ved at implementere og involvere borgere i nye mobilitetsløsninger og ved at skalere ny mobilitet tværs af land, forstad og by.

Region Hovedstaden arbejder målrettet for at imødegå den stigende trængsel og understøtte god mobilitet for borgerne, arbejdstagerne og besøgende i regionen. Borgerne skal kunne pendle mellem bolig og arbejde / uddannelse uden unødig spildtid. For at sikre dette arbejder regionen med at fremme delemobilitet – og i særdeleshed at gøre det mere attraktivt at få flere ind på de tomme bilsæder. Derfor vil Region Hovedstaden i samarbejde med samkørselstjenesten NaboGo arbejde aktivt med at udbrede samkørsel på hospitalerne Herlev, Gentofte og Nordsjælland, som tilsammen har cirka 10.000 ansatte.

 

 

Forventede resultater

  • En målrettet, skalérbar indsats på større arbejdspladser
    – Indsatsen skal skabe erfaringer med, hvad der virker, ikke virker og hvordan man lykkedes med at skabe en kritisk masse – det vil sige nok brugere af samkørsel til at det er et attraktivt alternativ til alenekørsel i bil eller andre transportformer.
  • Analyser og data for samkørsel på de tre hospitaler.

 

”I Region Hovedstaden har vi stor erfaring med at arbejde med samkørsel, da vi har drevet en samkørselsordning blandt regionens administrative medarbejdere i flere år, og vi vil gerne give vores medarbejdere på hospitalerne gode og grønnere transportmuligheder. På hospitalerne har vi rigtig mange ansatte, hvoraf personalet ofte mødes samtidig ved vagtskifter, så chancen for at finde én at køre sammen med er stor. Og vi faciliterer gerne, at de mødes gennem en koordineret indsats.”

Morten Heile Hass, konsulent, Region Hovedstaden

Projektet er støttet af:

PARTNER

Region Hovedstaden