I Bæredygtig Bundlinje 2.0 arbejder små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden for at gøre deres forretninger mere bæredygtige. Sammen med kommuner, videnspartnere og brancheorganisationer vil omkring 80 virksomheder udvikle deres forretningsmodeller, så de bliver grønnere og mere cirkulære – til fordel for miljøet og bundlinjen. 

I Bæredygtig Bundlinje 2.0 får 100 virksomheder mulighed for at øge deres energi- og ressourceeffektivitet og forbedre deres konkurrenceevne – og høste gevinster på bundlinjen. Virksomhederne kan deltage i dybdegående projektforløb i to spor: Et temaspecifikt spor, hvor virksomhed dykker ned i én eller flere konkrete indsatser. Det kunne for eksempel være med henblik på at optimere energiforbruget, reducere madspild eller noget helt tredje. De temaspecifikke indsatser er drevet af Københavns Kommune. 
I det andet spor kan virksomhederne få udviklet en cirkulær forretningsmodel. Her arbejder virksomheden sammen med DTU Diplom, der tager hele virksomhedens værdikæde under lup for at finde de cirkulære muligheder.

Indsatserne i Bæredygtig Bundlinje 2.0 foregår i et tæt samarbejde med kommuner, erhvervscentre, videnspartnere og brancheorganisationer som har et godt kendskab til virksomhederne.

Bæredygtig Bundlinje 2.0 løber fra 2019 til 2022 og er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Region Hovedstaden og projektets partnere. Finansieringen er fordelt således:

  • Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EU) – 50 procent
  • Region Hovedstaden (Vækstforum) – 9 procent
  • Partnere i projektet – 41 procent

 

Skal du være med i projektet? 

Du kan ansøge om at deltage i Bæredygtig Bundlinje 2.0 her. Du kan kun deltage, hvis du er en virksomhed beliggende i Region Hovedstaden.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Kontaktoplysninger finder du her. 


Partnerne bag projektet  

Virksomheder i projektet

Der er allerede en del virksomheder, som har tilmeldt sig de første forløb i Bæredygtig Bundlinje 2.0. Herunder kan du se en liste over de virksomheder, der i skrivende stund deltager i projektet. Listen bliver løbende opdateret efterhånden, som der kommer flere virksomheder til. 

Download brochure om Bæredygtig Bundlinje 2.0 her

Læs om vores tidligere projekt Bæredygtig Bundlinje 1.0

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er en videreudvikling af projektet Bæredygtig Bundlinje 1.0, hvor 100 små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden udviklede grønne forretningsplaner. Resultaterne har vi samlet i film, en casebank og en publikation. Se meget mere her.