I Bæredygtig Bundlinje 2.0 arbejder små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden for at gøre deres forretninger mere bæredygtige. Sammen med kommuner, videnspartnere og brancheorganisationer vil omkring 80 virksomheder udvikle deres forretningsmodeller, så de bliver grønnere og mere cirkulære – til fordel for miljøet og bundlinjen. 

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er en videreudvikling af projektet Bæredygtig Bundlinje 1.0, hvor 100 små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden udviklede grønne forretningsplaner. Virksomhederne kunne øge deres energi- og ressourceeffektivitet og forbedre deres konkurrenceevne – og høste gevinster på bundlinjen.

I Bæredygtig Bundlinje 2.0 får cirka 80 virksomheder mulighed for at deltage i dybdegående projektforløb i to spor: Et temaspecifikt spor, hvor virksomhed dykker end i én eller flere konkrete indsatser. Det kunne for eksempel være med henblik på at optimere energiforbruget, reducere madspild eller noget helt tredje.
I det andet spor kan virksomhederne få udviklet en cirkulær forretningsmodel. Her arbejder virksomheden sammen med DTU Diplom, der tager hele virksomhedens værdikæde under lup for at finde de cirkulære muligheder.

Indsatserne i Bæredygtig Bundlinje 2.0 foregår i et tæt samarbejde med kommuner, erhvervscentre, videnspartnere og brancheorganisationer som har et godt kendskab til virksomhederne.

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Region Hovedstaden og projektets partnere. Finansieringen er fordelt således:

  • Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EU) – 50 procent
  • Region Hovedstaden (Vækstforum) – 9 procent
  • Partnere i projektet – 41 procent

 

Vil din virksomhed deltage i projektet? 

Du kan ansøge om at deltage i Bæredygtig Bundlinje 2.0 her. Du kan kun deltage, hvis du er en virksomhed beliggende i Region Hovedstaden.

Hvis du vil vide mere overordnet om projektet, kan du kontakte Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe for mere information:
liselotte.schmidt.kallesoe@gate21.dk / 5369 7008.

Ligger din virksomhed i en af disse kommuner, kan du med fordel kontakte følgende:

Københavns Kommune
Lotte Kjærgaard, lokjae@tmf.kk.dk

Rudersdal Kommune
Benedicte Torp Meiling, beto@rudersdal.dk

Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup
Tina Faber, tina@mec-ht.dk

Egedal Kommune
Nanna Borgen, ingela.karlsson@egekom.dk

Gentofte Kommune
Søren Freil, snf@gentofte.dk

Ballerup Kommune
Heidi Erndal, hei1@balk.dk

 

 

Kommunale partnere

 

 
Branche- og energiaktører

   

 
Videnspartnere

    

 

 

 

 

KONTAKT

Projektleder
Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe

liselotte.schmidt.kallesoe@gate21.dk

Download brochure om Bæredygtig Bundlinje 2.0 her

Projektets varighed

2019 – 2022