Webinar: Udvidet producentansvar

Sådan håndterer du det kommende producentansvar fra EU

Torsdag den 1. oktober 2020, klokken 15.30 – 17.30. NB! Arrangementet er ændret fra et fysisk til online arrangement.

Kun 9 procent af Danmarks samlede emballageaffald, hvoraf størstedelen kommer fra virksomheder, bliver i dag indsamlet til genanvendelse. Resten ryger til forbrænding. 

Der er fra EU’s side sat fokus på håndtering af emballager, og fra 2025 skal alle medlemslande have implementeret et udvidet producentansvar for emballage og emballageaffald. Det er en helt ny situation i Danmark.

Fremadrettet skal producenter afholde omkostningerne til emballageaffaldshåndtering, og i løbet af de næste tre år skal Danmark finde en model for, hvordan vi når målene for genanvendelse af emballager, og hvordan regningen skal fordeles mellem de aktører som placerer emballager på markedet.

 

Hvad betyder producentansvaret for din virksomhed?

Til dette online arrangement giver vi alle interesserede virksomheder indblik i, hvad det udvidede producentansvar kommer til at betyde for dem, og vi viser, hvordan nogle virksomheder allerede er i gang med at håndtere det.

 

Dem kan du møde

PlusPack, som designer og producerer emballager til fødevarer, vil fortælle hvordan de griber omstillingen an. Virksomheden vandt i 2019 Odenses Verdensmålspris samt Plastprisen 2019 for dens markante arbejde med at fremme produktionen af mere bæredygtige plastemballager.

Du kan også møde virksomheden Frisksnit, der hver måned producerer mere end 300 tons forarbejdet frugt og grønt, der leveres i forskellige emballagetyper til blandt andet storkøkkener i hele landet. 

Stig Hirsbak, lektor ved AAU, fortæller hvad EU-direktivet betyder for Frisksnit og andre virksomheder. 

Det er gratis at deltage i webinaret, men kræver tilmelding. Vi vil efterfølgende dele optagelser af udvalgte oplæg online på LinkedIn og på Facebook

 

TILMELD DIG HER 

 

Du er tilmeldt arrangementet, når du modtager bekræftelse på din tilmelding.

 

Program for dagen

15:30   Velkomst

15:50   Præsentation af virksomheden FriskSnit 

16:10   Hvad betyder det nye direktiv for en virksomhed for Frisksnit? ved Stig Hirsbak, AAU

16:40  Pause

17:00 Sådan griber vi det an – herunder Plastindustriens nye designguide ved Ksenija Garbacenka, Plus Pack

17:30   Farvel og tak

 

Sted

Arrangementet er ændret til et webinar. Du vil modtage et link til deltagelse dagen inden arrangementet. 

 

Tilmeldingsfrist

Senest 29. september 2020.