Mød de grønne virksomheder

Hold musen henover kortets store prikker, og find grønne historier fra virksomheder i Region Hovedstaden, der er i fuld gang med deres bæredygtige rejse!

Hjortespring Golfklub

Bliv klogere på, hvordan Hjortespring Golfklub har givet plads til vilde planter og insekter mellem sirligt klippede golfbaner – det gavner biodiversiteten og giver klubmedlemmerne nye naturoplevelser.

Plastmontøren

Vil du vide mere om, hvordan cirkulær økonomi kan indtænkes, når der skal laves nye ventilations- og vandinstallationer? Plast kan sagtens genbruges flere gange og den udfordring har Plastmontøren taget fat på. På længere sigt vil det spare bygherrer for mange tons CO2.

Finn L. Davidsen (FLD)

Hvordan kan vi spare ressourcer, genbruge og genanvende mere i byggebranchen, der står for mere en tredjedel af CO2-udledningen i samfundet? Dyk ned i, hvordan el og VVS-virksomheden Finn L. Davidsen er startet deres grønne rejse og har indført en ambitiøs kildesortering.

Flowering

Hvad er en miljøbuket, og hvordan kan man transformere blomsterbranchen? Det giver to unge iværksættere deres bud på. De har startet et anderledes koncept med salg af bæredygtige blomsterbuketter i virksomheden Flowering.

Sølyst

Det historiske selskabssted Sølyst har skruet ned for energiforbruget i de gamle bygninger og op for biodiversiteten i haven omkring – Dertil har de styrket den sociale bæredygtighed og skabt en mere rummelig arbejdsplads.

Dansk Stillads Service

Dansk Stillads Service er gået til kamp mod spildet fra stilladsbyggeri og udvikler nye produkter, som kan begrænse forbruget af træ og stilladsplast. Gå på opdagelse i virksomhedens indsatser, som er en del af større, grøn omstilling.

Blindes Arbejde

Håndværksvirksomheden Blindes Arbejde skaber arbejdspladser til folk med synshandikap, som binder børster og væver tekstiler. Læs om virksomhedens arbejde med at blive B Corp-certificeret samtidig med at den tager hensyn til medarbejdere med særlige behov.

Stillark

Stillark, som designer og producerer køkkener, ser bæredygtighed som en central del af deres virksomhed. Ved at foretage justeringer i levering og produktion sparer køkkenproducenten CO2 og er med til at begrænse brugen af værdifulde ressourcer.

Elverdal

Virksomheden Elverdal skaber arkitekttegnede uderum med fokus på børn og unges udvikling, samt kvalitetsmaterialer. Med fremtidens bæredygtighedskrav liggende i periferien for legepladsbranchen har virksomheden besluttet sig for at tænke langsigtet og forberede sig med et nyt fokus på grøn forretningsudvikling.

Bæredygtig Bundlinje 2.0 har i 2019-2022 arbejdet sammen med mere end 100 virksomheder i Region Hovedstaden for at omstille deres forretning i en mere bæredygtig retning. Virksomhederne har fået 1:1 rådgivning, deltaget i workshops og fået udarbejdet en grøn forretningsmodel. På den måde er deres potentialer for energi- og materialeeffektivisering, cirkulær økonomi og grøn forretningsudvikling synliggjort og konkretiseret. Det har skabt nye grønne tiltag og nye cirkulære værdikædesamarbejder på tværs af regionen og symbioser, hvor den enes affald er den andens ressource.

Det kan du læse mere om på kortet til venstre!