FÅ HJÆLP AF STUDERENDE OG PRAKTIKANTER

Som deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0 kan du få hjælp fra studerende fra Aalborg Universitet, DTU, Cphbusiness og KEA til at udvikle din grønne forretning. De studerende vil se på din virksomheds forretningsmodel og kan løse specifikke udfordringer, som du selv er med til at definere. Forløbet er en del af de studerendes uddannelse og giver dem værdifuld erhvervserfaring. Læs mere om de forskellige tilbud herunder. 

 

Aalborg Universitet

Man har på Aalborg Universitet års erfaring med forskning, undervisning og formidling inden for cirkulær økonomi, miljøinnovation og bæredygtig omstilling.

  • Din virksomheds situation og problemstillinger kan blive omdrejningspunktet for et hackathon, hvor de studerende arbejder med jeres case 
  • I vil få tilknyttet studerende, som specialiserer sig i Bæredygtigt design, Produktservice­systemer, By, energi og miljø, eller Ledelse og informatik i byggeriet.

 

DTU

Danmarks Tekniske Universitets kompetencer inden for de tekniske fag gør, at det er oplagt at lade deres studerende hjælpe virksomheder med grøn forretningsudvikling.
De studerende arbejder med:

  • Cirkulære værdikæder generelt
  • De fagtekniske discipliner, som byggeri, elektronik, IT, kemi og produktion.

Gennem DTUs kursusforløb ’Innovation Pilot’ kan ingeniørstuderende give et stærkt teknisk fundament i jeres nye grønne forretningsprofil. DTU vil tilknytte lektorer til din case, som vil vejlede de studerende i deres arbejde.

 

Cphbusiness

Hvis din virksomhed vil styrke den grønne profil inden for affaldsforebyggelse og genbrug, kan Cphbusiness hjælpe. I får adgang til:

  • Praksisnær viden og mulighed for at blive en del af Cphbusiness’ Miljønetværk Nordsjælland
  • Miljøteknolog­, serviceøkonom­ eller laborantstuderende, der kan bistå jer i arbejdet med alt fra affald og energi, problematiske stoffer og kemikalier, til bæredygtige oplevelser samt miljøledelse og miljømærker.

 

KEA

Vil din virksomhed arbejde målrettet med energioptimering? De fleste virksomheder har et potentiale for energibesparelser, og KEA’s studerende kan hjælpe med at identificere det. 
KEA uddanner energiteknologer, som efter endt uddannelse typisk arbejder som energirådgivere i både det private og offentlige. I Bæredygtig Bundlinje 2.0, kan du som virksomhed indgå et samarbejde med en studerende der er på sidste år i uddannelsen.
Vi tilbyder forskellige forløb: 

  • To ugers forløb, hvor den studerende bruger virksomheden som case. Virksomheden får virksomhed får et energitjek med tilhørende rapport. Det kan være et all-round energitjek eller et fokus på et specifikt energiområde som fx køling, ventilation, brugeradfærd eller proces.
  • 10 ugers forløb: Du kan få en studerende i praktik i 10 uger hvert år i februar-marts. Den studerende vil fokusere dybdegående på energi og du kan for eksempel få startet eller videreført et decideret energiregnskab eller arbejde med etablering af ny energi indenfor fx sol eller vind.
  • 9 ugers forløb: Virksomheder kan få en studerende i afgangsprojekt i cirka 9 uger hvert år i april-juni. Afgangsprojektperioden afslutter uddannelsen med en afgangsprøve, hvor virksomheden også kan deltage. Her er der mulighed for at arbejde med mere komplekse energi- og bæredygtighedsindsatser. 

Download brochure om tilbud med studerende her