FILM

Virksomheder får hjælp af studerende til at udvikle nye løsninger 

I Bæredygtig Bundlinje 2.0 samarbejder virksomheder og studerende fra Danmarks Tekniske Universitet om at udvikle grønne løsninger på konkrete udfordringer, virksomhederne står med.

 

FN’s verdensmål kan være en god forretning

I Bæredygtig Bundlinje 2.0 kan virksomheder arbejde med FN’s verdensmål som en del af deres grønne forretningsudvikling. Og det er der mange gode grunde til – udover at bidrage til en bæredygtig fremtid, giver det også gode resultater på bundlinjen.

Entreprenørvirksomheden NHH vil være grønnere

“Hvis vi kan presse vores overskudsgrader op, få tilfredse bygherrer og samtidig udføre en samfundsmæssig fornuftig indsats, så synes jeg, vi alle sammen har vundet,” siger Thomas Kaas Selsø, økonomidirektør i den 110 år gamle entreprenørvirksomhed NHH.

Hvad skal din virksomhed tage med sig ud af coronakrisen?

Vi har sat fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator i stævne hos Sølyst, for at høre hendes bud på, hvad de små og mellemstore virksomheder skal tage med sig ud af coronakrisen – og om hun tror, at den grønne omstilling stadig vil have plads i toppen af virksomhedernes dagsorden, når vi kommer ud på den anden side.

Fra just in time til just in case: Lokale netværk bliver centrale i arbejdet for at sikre robusthed og forsyningssikkerhed. Se den her. 

Fra dumme CO2 til kloge CO2: Den teknologiske udvikling buldrer afsted under corona. Hvordan kan virksomheder bruge teknologien til at optimere forretningen? Se den her. 

Fra samfundssind til samfundsvind: Coronakrisen har givet en mavepuster – efter corona bevæger vi os væk fra buffet til individualiserede tilbud. Se den her. 

Fra rejsedestination til krigsallieret: Grænserne er lukkede under coronakrisen, men alligevel har det globale udsyn aldrig været større. Se den her. 

EMBACO og Gasoline Grill samarbejder om mere bæredygtig emballage

Tre virksomheders arbejde med grøn omstilling

 

Cock’s and Cows mindsker madspildet

 

Schæffergården omlægger til økologi uden at det koster mere

 

Grøn omstilling hos Sv. Michelsen i Hvidovre Kommune

 

Bæredygtig Bundlinje udvikler kommunernes lokale erhvervsliv

Lad dig inspirere af andre virksomheder

Flere end hundrede virksomheder har udviklet grønne forretningsmodeller i regi Bæredygtig Bundlinje-indsatserne. I vores casebank kan du lade dig inspirere af en række virksomheder fra forskellige brancher, der har arbejdet med en bred vifte af grønne tiltag.

Find casebanken her.