Fokusområder

I Bæredygtig Bundlinje 2.0 arbejder vi for at hjælpe virksomheder inden for nogle af de områder, der er mest miljøskadelige, samt hvor der er størst potentialer for virksomheder til at spare på bundlinjen. Læs herunder om vores fokusområder og de rådgivere, vi har allieret os med for at hjælpe virksomhederne i projektet.

PLAST OG EMBALLAGE

…er en af vores fokusområder. I den sammenhæng har vi indgået samarbejde med:

Teknologisk Institut

Teknologisk Institut står klar til hjælpe virksomhederne med:

  • Håndtering af emballage
  • Forslag til nye typer af emballage
  • Specielle forhold vedr. fødevareemballage (bl.a. lovkrav)
  • Skabe rammer for cirkulær emballage

Klik på rapporten til højre for at læse en analyse fra Teknologisk Institut om genanvendelse i fremtidens emballage.

Vognpark og Logistik

Vi arbejder også med logistik, transport og vognparker. Til det har vi indgået aftale med:

Fremsyn

Fremsyn bistår virksomhederne i projektet med:

  • Screening og analyse vognparker
  • Anbefalinger til køretøjer og infrastruktur, samt energi og betalingsløsning
  • Kortlægning af besparelser og reduktioner
  • Handlingsplan og implementering

Klik til højre for at læse en rapport fra Fremsyn om deres vognparkanalyser i projektets forgænger, Bæredygtig Bundlinje 1.0.

Materiale-håndtering i byggeriet

Dette er også et emne som vi arbejder med, og derfor har vi indgået et samarbejde med:

Lendager Group

Lendager Group er klar til at hjælpe projektets virksomheder med at:

  • Kortlægge materialestrømme og affaldsstrømme i virksomheden og dens byggepladser.
  • Udarbejde strategi, handlingsplan og forslag til at reducere materialeforbrug og affaldsstrømme.
  • Udvikle nye cirkulære produkter og tjenester.

Klik på billede til højre for at læse mere om Lendagers udgivelse A Changemaker’s Guide to the Future.

Madaffald og bioøkonomi

Vores andet branchespor er oplevelsesbranchen, og her har virksomhederne mad og drikke som en del af deres kerneforretning. Madaffald er en vigtig problematik både på verdensplan og for den enkelte virksomhed, og vi vil gøre vores for at hjælpe bl.a. hoteller, restauranter og caféer med at reducere deres madspild.

Ansøg om at være med 

Udfyld ansøgningsskemaet, så kontakter vi dig hurtigst muligt og drøfter dine muligheder i projektet. 

Ansøg her

Læs om vores tidligere projekt Bæredygtig Bundlinje 1.0

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er en videreudvikling af projektet Bæredygtig Bundlinje 1.0, hvor 100 små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden udviklede grønne forretningsplaner. Resultaterne har vi samlet i film, en casebank og en publikation. Se meget mere her.