VIDEN OG RESULTATER

Mindre madspild og flere grøntsager giver store CO2-besparelser

Madaffald er en udfordring både på verdensplan og mere lokalt hos den enkelte virksomhed. Gennem Bæredygtig Bundlinje 2.0 har fire virksomheder inden for kantine og restaurationsbranchen taget kampen op og arbejdet målrettet for at nedbringe deres madspild. Rådgivningsforløbet foretaget af Changing Food har primært fokuseret på reduktion af madspild, men også på madretters miljøpåvirkning, menuomlægning, nye fødevarevalg og meget mere. Læs mere i rapporten.

 

Udskiftning af vognpark kan give årlig besparelse på 757 tons CO2-ækvivalent

I projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0 har Fremsyn vurderet 17 virksomheders mulighed for at omstille deres vognparker til mere bæredygtige drivmidler, som for eksempel el, hybrid eller gas.  På grund af dette kan virksomhederne samlet set spare 757 tons CO2 årligt. Læs mere om resultaterne i rapporten.

 

Miljøoptimeret emballage

I denne opsamlingsrapport finder du resultaterne fra et emballageprojekt, der havde til hensigt at screene de 27 deltagende virksomheders håndtering af emballage for eventuelle potentialer for at implementere grønne og cirkulære tiltag i virksomhedernes forretningsmodeller.

Hver virksomhed har fået undersøgt, hvor meget emballage de kan spare – og ikke mindst hvordan. Virksomhederne har deltaget i Bæredygtig Bundlinje 2.0 og fået rådgivning af Teknologisk Institut.

 

Energitjek hos 40 SMV’er

I denne rapport finder du resultaterne af energitjek hos 40 små og mellemstore virksomheder. Hver virksomhed har fået undersøgt, hvor meget el og varme, de kan spare – og ikke mindst hvordan. Virksomhederne har deltaget i Bæredygtig Bundlinje 2.0 og fået rådgivning af Energitjenesten og GI Contractor.

Rapporten er sammenlignelig med resultaterne fra Bæredygtig Bundlinje 1.0-projektet, som du finder nederst på siden her.

 

Mindre emballage giver store gevinster

I Bæredygtig Bundlinje-indsatserne arbejder små og mellemstore virksomheder på at optimere deres forbrug og håndtering af emballager. Og deres erfaringer viser, at der er store besparelser at hente ved at arbejde med emballageforbruget – både økonomisk og miljømæssigt.

 

Få hjælp til at vælge din takeaway-emballage

Vi har udviklet en takeaway-emballageguide skal hjælpe dig som restauratør med at træffe et fornuftigt valg af emballage – både i forhold til miljøet og dine behov.

Når du står overfor at skulle vælge den rette emballage, som skal holde maden indbydende og lækker, bør du også tage stilling til, om emballagen er genbrugelig eller om den kan genanvendes i det eksisterende affaldssystem. Det kan du få hjælp til her. 

100 gode erfaringer

Bæredygtig Bundlinje 2.0 står på skuldrene af erfaringer fra det første Bæredygtig Bundlinje-projekt. Vi har samlet resultaterne fra Bæredygtig Bundlinje 1.0 i denne publikation.

Rapporter fra rådgivere i Bæredygtig Bundlinje 1.0

Mød virksomhederne

I en række film kan du møde nogle af de virksomheder, der har arbejdet for mere bæredygtige bundlinjer i projekterne. 

Find dem her.