I Bæredygtig Bundlinje har virksomheder og kommuner samarbejdet om at kickstarte den grønne omstilling gennem cirkulære forretningsplaner. I publikationen Bæredygtig Bundlinje Live har vi samlet projektets resultater og guidelines til at komme i gang.

Erhvervslivet spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling i Danmark. Skal vi lykkes med en cirkulær omstilling og reducere CO2-udledningen i vores kommuner, er der brug for, at virksomhederne kickstarter deres grønne omstilling.

De 100 virksomheder, som deltog i Bæredygtig Bundlinje viste, at det er muligt at rykke fra tanke til handling.

I publikation Bæredygtig Bundlinje Live har vi samlet op på resultaterne opnået i Bæredygtig Bundlinje. Publikationen viser, hvordan og hvor der for små og mellemstore virksomheder er muligheder for at få udviklet en cirkulær forretningsplan, der kan forbedre deres energi- og ressourceeffektivitet, konkurrenceevne og derved bundlinje. Foruden resultater og guides møder du i publikationen en lang række af de virksomheder, der har deltaget i projektet.

I tæt samarbejde med kommuner og erhvervscentre har virksomhederne arbejdet med blandt andet at forlænge produkters levetid, mindske spild i produktionen, tilbagetage produkter efter brug hos kunderne og dermed sikre genbrug eller genanvendelse og på den måde lukke materialers kredsløb.

Hos virksomhederne i Bæredygtig Bundlinje er der tilsammen fundet mulige årlige besparelser på 3.128 CO2. 73 procent af CO2-potentialerne kommer fra indsatser indenfor energi, mens 27 procent kommer fra indsatser indenfor materialer.

Bæredygtig Bundlinje er fortsat og findes nu som Bæredygtig Bundlinje 2.0, der er en videreudvikling af projektet.

3.128 tons CO2

Hos virksomhederne i Bæredygtig Bundlinje 1 er der fundet mulige besparelser fra energi og materialer på i alt 3.128 tons CO2

Mød tre virksomheder, der har arbejdet med grøn omstilling i Bæredygtig Bundlinje

Varighed

Oktober 2015 – April 2019

Partnere

Gate 21, Københavns Kommune, Frederikssund Erhverv, Aalborg Universitet København, Allerød Kommune, DTU, Fredensborg Kommune