Bæredygtig Bundlinje takker af – det grønne arbejde fortsætter!

af | mar 28, 2019

Foto: Sofie Hougaard Nielsen, Gate 21.

Flere end 200 mennesker var i sidste uge samlet i Docken i København, da projektet Bæredygtig Bundlinje gik live og gav ordet til små og mellemstore virksomheder, som har kastet sig ud i den grønne omstilling.

Arrangementet Bæredygtig Bundlinje Live satte et flot punktum for projektet, der har hjulpet 100 virksomheder med deres grønne omstilling.  Sammen kan virksomhederne spare mere end 3.100 tons CO2 ved at skære ned på deres forbrug af energi og ressourcer. Det svarer til 250 familiers årlige CO2-udledning.

På scenen inspirerede Laura Storm, der er medstifter af Regenerators, til at nytænke ledelse af organisationer, så de bliver mere bæredygtige.

Der var også motiverende historier fra flere af virksomhederne, som har sat gang i bæredygtige tiltag og har fået styrket samarbejdet med kommunen og andre virksomheder.

Én af dem var Henrik Nielsen, der er direktør i Sølyst – Den Kongelige Skydebane, som ligger i Gentofte Kommune. Virksomheden har især sat fokus på at mindske madspild og har fået et samarbejde med kommunen, de ikke havde før.

“For to år siden levede vi måske i en lidt lukket verden hos os. Jeg var ‘grøn’ i den grønne omstilling. Men tiden og udviklingen i samfundet har gjort, at vi kom i gang. Jeg ville ønske, at vi var begyndt for længe siden.”

Bæredygtig Bundlinje slutter i april 2019. Du kan læse mere om projektets resultater her:

Bæredygtig Bundlinje

Bæredygtig Bundlinje er et projekt, der giver 100 små- og mellemstore virksomheder (SMV’er) i Region Hovedstaden mulighed for at få udviklet en grøn forretningsplan, som kan forbedre deres energi- og ressourceeffektivitet, konkurrenceevne og derved bundlinje. Projektet ledes af Gate 21 i samarbejde med Allerød, Fredensborg og Københavns Kommuner samt Frederikssund Erhverv. Derudover er Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Aalborg Universitet København (AAU) også partnere.

Bæredygtig Bundlinje er økonomisk støttet af Region Hovedstaden, EU’s Regionalfond og Vækstforum Hovedstaden.

Udover partnerkommunerne er Bornholms, Furesø, Hvidovre og Hørsholm Kommune samt Gribskov Erhvervscenter med i projektet.

Projektet løber frem til april 2019.