Nyt projekt: Bæredygtig Bundlinje Bornholm

af | nov 1, 2017

Bornholm er på mange måder en foregangskommune inden for den grønne omstilling med deres ’Bright Green Island-strategi og ambitiøse målsætning om at være CO2-neutrale i 2025. Nu er regionskommunen sammen med Gate 21 klar med nyt projekt, der skal få øens små og mellemstore virksomheder med på den grønne bølge.

I projektet vil Gate 21, sammen med otte bornholmske partnere, udvikle og gennemføre grønne forretningsmodeller for 30-40 små og mellemstore virksomheder på Bornholm. Projektet sætter fokus på at indfri virksomhedernes potentiale for energi- og materialeeffektiviseringer, cirkulær økonomi og grøn forretningsudvikling. Helt konkret vil projektet tilbyde virksomhederne: processtøtte, kortlægning af potentiale for materiale og energieffektiviseringer, energiaudit, konsulentassistance til udvikling af grøn forretningsmodel, investeringsstøtte samt netværk og workshops.

Bæredygtig Bundlinje Bornholm er et centralt projekt for den erhvervsrettede indsats i Bornholms strategi ’Bright Green Island’.

 

Gate 21 søger ny projektleder

For at få Bæredygtig Bundlinje Bornholm godt fra start og sikkert i mål, leder Gate 21 lige nu efter den rette projektleder, der de næste tre år kan skabe resultater inden for grøn omstilling i samarbejde med 30 – 40 virksomheder og otte partnere på Bornholm. Ansøgningsfrist er den 6. november.

LÆS HELE JOBOPSLAGET HER

 

FAKTA OM PROJEKTET

Bæredygtig Bundlinje Bornholm starter den 1. november 2017 og løber i tre år. Projektet er udviklet sammen med de bornholmske partnere og bygger videre på erfaringer fra Bæredygtig Bundlinje projektet, der er i gang i Region Hovedstaden, men der er også inddraget erfaringer fra andre lignende projekter, for eksempel i Region Midtjylland.

MERE INFORMATION

Hvis du har nogle spørgsmål til projektet, kan du kontakte projektleder Tommy Olsen.

PARTNERE

Bornholms Affaldsbehandling (BOFA), Bornholms Energi og Forsyning (BEOF), Bright Green Island (BGI), Business Center Bornholm (BCB), Teknik og Miljø (TM), Destination Bornholm (DB), Energitjenesten Bornholm, Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) og Vækstforum Bornholm.