Hos Videncenter for Grøn IT har man i forlængelse af undersøgelsen udviklet en online regnemaskine, som hjælper virksomheder med at udregne, hvor meget CO2 og hvor mange penge, de kan spare ved at afvikle nogle af deres møder som videomøder. Linket finder du i bunden af denne artikel. (Foto: Tandberg.dk)


355 tusind ton CO2. Det er, hvad der i dag bliver sparet i dansk erhvervsliv takket være videomøder. 13% af de danske virksomheder har valgt at afvikle en del af deres møder som videomøder, og flere er på vej, konkluderer en rapport udført af Teknologisk Institut for Videncenter for grøn it hos Digitaliseringsstyrelsen.


Hvis dansk erhvervsliv realiserer den integrering af videomøder, som, virksomhederne i dag selv vurderer, er realistisk, vil man kunne opnå en CO2-reduktion på yderligere ca. 160.000 ton årligt. Men der er stadig barrierer at overvinde.


Barriererne er væk
“Vanen er ofte det eneste, der står i vejen for videomøder. Mange af de hidtidige barrierer er nemlig blevet fjernet: Priserne på udstyr er faldet betragteligt, og flere og flere virksomheder har fået udstyr til rådighed. Samtidig er flere og flere medarbejdere begyndt at bruge desktop-baserede løsninger privat, og der er derfor ikke længere den samme usikkerhed over for, hvordan teknologien virker”, forklarer Peter Hjuler Christensen, der er fuldmægtig i Videncenter for grøn it. Om hvordan vi kan sikre en større udbredelse af videomøder, siger han:


“Ledelsen bør gå foran. Det sender et godt signal, hvis ledelsen både selv begynder at anvende videomøder og derudover sørger for, at virksomheden har en politik for brugen af videomøder. Politiken kan være rettet mod, at en bestemt type møder kun må afholdes via video. Den kan indeholde mål for, hvor mange møder, der skal erstattes af videomøder, eller det kan være en decideret rejsepolitik, der udstikker retningslinjer for, hvornår medarbejderne må rejse, og hvornår der skal anvendes videomøder”.


Hos Videncenter for Grøn IT har man i forlængelse af undersøgelsen udviklet en online regnemaskine, som hjælper virksomheder med at udregne, hvor meget CO2 og hvor mange penge, de kan spare ved at afvikle nogle af deres møder som videomøder.