Repræsentanter fra 18 virksomheder var mødt op for at høre om Carbon 20, og om deres muligheder for at deltage. 12 virksomheder tilbydes deltagelse i projektet i Næstved Kommune. Oven i de 12 virksomheder vil landbrug også blive inviteret til deltagelse i projektet.


På opstartsmødet informerede Carbon 20-medarbejder Lone Teglkamp om de mange fordele, der er, ved at deltage i projektet. Blandt andet er der en del at hente i kroner og ører for de virksomheder, der reducerer energiforbruget.


Carbon 20 skal køre over de næste 3 år og har som mål, at de deltagende virksomheder og landbrug reducerer deres energiforbrug og CO2 udledning med 20 procent i perioden.


Virksomhederne vil blive klædt på til opgaven i form af rådgivning og undervisning i, hvordan besparelserne kan blive realiseret, herunder både omkostninger samt besparelser i forbindelse med indførelse af disse tiltag.


På landsplan skal der findes i alt 100 virksomheder, fordelt på de i alt syv deltagende kommuner.


Der er stadig mulighed for deltagelse i Carbon 20 projektet i Næstved kommune, da ikke alle virksomheder er fundet endnu.