Skolerenovering i en helhed

Foto: Torben Åhndahl, AI

Skolerenovering i en Helhed er et udbudsfrit OPI-samarbejde

I projektet Skolerenovering i en Helhed har Ballerup Kommune ønsket at gennemføre et struktureret og åbent offentligt-privat innovationssamarbejde (OPI) med virksomhederne med henblik på at udvikle og opnå mere viden om innovative løsninger inden for skolerenovering. Det resulterede i, at projektets private partnere indgik i et udbudsfrit OPI-samarbejde.

Et offentligt-privat innovationssamarbejde er en samarbejdsform, hvor offentlige institutioner og private sammen kan udvikle, teste og demonstrere nye løsninger forud for et udbud. For at sikre samarbejdets juridiske grundlag kan parterne benytte en OPI-aftale, som opstiller rammerne for samarbejdet og er på forkant med de usikkerheder og risici, der kan være forbundet med samarbejdet, såsom statsstøtte, IPR, finansielle hæftelser og beskyttelse af den private part mod inhabilitet ved et efterfølgende udbud.

På den baggrund blev det muligt at stille viden og ressourcer til rådighed til udvikling af det bedst tænkelige klasseværelse. Et klasseværelse for brugeren, hvor der er indtænkt bæredygtighed, energioptimering og totaldrift i alle tiltag.

Skolerenovering i en Helhed er ikke det eneste projekt i Gate 21-regi, som arbejder med udbudsfri OPI-aftaler. Det har også  projekterne Cleantech TIPP og Lighting Metropolis gjort – og de har sammen udviklet en fælles OPI-aftaleskabelon, som er brugt til at søsætte en række offentlig-private innovationssamarbejder i både Danmark og Sverige. Det er advokatfirmaerne Lundgrens og Setterwalls, som har udviklet de tre OPI-aftaleskabeloner; en dansk, en svensk og en fælles dansk-svensk, som er til fuld og fri afbenyttelse og findes her.

 

 

 

Projektet er støttet af

EUDP_ekstravarianter1