Foto: Rasmus Degnbol
Agnes Food
Hotel & Restauration
Rudersdal Kommune
Årlig energibesparelse:
334.972
kWh
Investeringsbehov:
3.860.750
kroner
Besparelse:
150.000
kroner
Tilbagebetalingstid:
26
år
Årlig materialebesparelse:
3.95
tons
Hos Agnes Food har de i længe haft fokus på at levere mad af de friskeste råvarer, så børn og andre kunder kan få en sund og varieret kost. I 2017 fik virksomheden tildelt CSR-prisen af Furesø Kommune for deres bemærkelsesværdige sociale indsats, og nu er Agnes Food gået i gang med at blive mere miljøvenlige.
Gennem Bæredygtig Bundlinje har Agnes Food sat fokus på energiforbrug, energiproduktion i deres egen bygning og på erstatning af plast fra deres mademballage. Derudover affaldssorterer Agnes Food mere, så deres madaffald kan blive til genanvendt frem for brændt.
Virksomhedens grønne potentialer
Agnes Food kan reducere deres klimabelastning betydeligt ved at erstatte deres nuværende plastikservice med mere bæredygtige alternativer.
Analysen viser, at de bedste alternativer er at skifte til papbaseret emballage, der opfylder alle de samme krav om varme og køling som den nuværende plastemballage og træbaseret engangsservice til færdigretter. Ved at minimere deres plastforbrug kan Agnes Food reducere deres CO2-udledning med 20 tons om året. Derfor er virksomheden allerede gået i gang med at skifte til en mere bæredygtig emballage.
Virksomhedens energiforbrug har også fået en gennemgang. Den viste, at Agnes Food kan spare 71 tons CO2 årligt ved at investere i solceller, skifte fra gasfyr til varmepumpe og efterisolere deres bygning. Disse energiforbedringer vil spare Agnes Food for cirka 150.000 kroner om året. Det vil også være hensigtsmæssigt for Agnes Food at skifte deres belysning ud med LED.
Besparelser
Årlig energibesparelse: 334,972 kWh
Det svarer til 71 tons CO2 årligt
Investeringsbehov: 3.860.750 kroner
Besparelse: 150.000 kroner
Tilbagebetalingstid: 26 år
Årlig materialebesparelse: 3,95 tons
Det svarer til 21 tons CO2 årligt
“Bæredygtig Bundlinje har været med til at give os et skub og gøre endnu mere ved det miljøarbejde, som vi er i gang med. Rapporterne bekræfter os i vores tanker.”
Anne Marie Cramer, direktør og ejer af Agnes Food
Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:
Energi – bygninger, Materialer – plast, Affaldssortering
Fakta om virksomheden
Agnes Food leverer blandt andet sunde frokoster til skoler i Storkøbenhavn og mad til receptioner. Virksomheden tilbyder færdigretter og desserter, herunder deres berømte cupcakes.
Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje