Foto: Automobilforretningen Nordsjælland

Automobilforretningen Nordsjælland

Handel

Frederikssund Kommune

Årlig energibesparelse:

69.100

kWh

 

Investeringsbehov:

812.000

kroner

 

Besparelse:

50.100

kroner

Tilbagebetalingstid:

16

år

 

 

 

Inden projektets start var det længe siden, at virksomheden havde kigget på energiforbruget. Formodningen var derfor, at der nok var noget at komme efter, og derfor sagde Automobilforretningen Nordsjælland ja til Bæredygtig Bundlinjes tilbud om gennemgå virksomheden for grønne potentialer.

 

Virksomhedens grønne potentialer

Der blev fundet fire indsatser, Automobilforretningen med fordel kan implementere. En overgang til LED-lys i alle bygningerne har et stort potentiale. Bygningerne har fladt tag og er kun i brug i dagtimerne. Derfor kan det give mening at opsætte solceller, hvis taget kan bære. Gavlen i værkstedet er ikke isoleret. Et lag isolation lagt på ydervæggen vil kunne hjælpe med at holde på varmen i vintermånederne. Endeligt kan de store udstillingsvinduer også udskiftes til energiruder, der holder bedre på varmen.

Besparelser

Årlig energibesparelse (el og varme): 69.100 kWh
Det svarer til 17,3 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 812.000 kroner

Besparelse: 50.100 kroner årligt

Tilbagebetalingstid: 16 år

 

“Det var godt at få vores formodninger bekræftet, og med rådgiverens konkrete handlingsplan kan vi nu planlægge de næste skridt mod at blive grønnere.”

Michael Bøttcher, eftermarkedsdirektør i Automobilforretningen Nordsjælland

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger

Fakta om virksomheden

Automobilforretningen Nordsjælland flyttede til Frederikssund i 2003. De forhandler Peugeot og udfører reparationer og service. Derudover udfører de skadesarbejde på alle biler for alle forsikringsselskaber.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje