Foto: B\LUNCH

B\LUNCH

Hotel & Restauration

Frederikssund Kommune

Årlig energibesparelse:

13.091

kWh

 

Investeringsbehov:

284.200

kroner

 

Besparelse:

22.166

kroner

Tilbagebetalingstid:

13

år

 

 

 

Årlig brændstofbesparelse:

4.832

liter

B\Lunch har siden starten i 2003 haft vokseværk og flyttede i 2016 til større lokaler i Frederikssund.

At arbejde med nye ideer er en del af visionen hos B\Lunch, så da tilbuddet kom om at få hjælp til at blive mere bæredygtige, sagde de ja. 

Virksomheden havde selv gode ideer til, hvad der kunne undersøges nærmere, og med hjælp fra Bæredygtig Bundlinje blev disse ideer udforsket.

 

Virksomhedens grønne potentialer

Et energitjek hos B\Lunch viste potentialer for besparelse ved følgende tiltag:

  • Solceller
  • Variabelt styrede kompressorer til kølerummet
  • Fordampere til kølerummet

Desuden blev B\Lunchs bilpark undersøgt. Der er en positiv business case i at udskifte de konventionelle biler til elbiler i takt med, at bilparken alligevel skal udskiftes. 

 

Mange af B\Lunchs kunder ligger inden for en relativ kort radius, hvilket den typiske elbils rækkevidde sagtens vil kunne opfylde. 

Besparelser

Årlig energibesparelse: 13.091 kWh
Det svarer til 3 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 284.200 kroner

Besparelse: 22.166 kroner

Tilbagebetalingstid: 13 år

Årlig brændstofbesparelse: 4.832 liter 
Det svarer til 5,9 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 1.337.000 kroner

Tilbagebetalingstid: 10 år

“Det har været spændende og givtigt at få kigget vores virksomhed igennem. Nu kan vi træffe beslutninger om øget bæredygtighed på et oplyst grundlag.”

Bente Wolf Lytje, ejerleder B\Lunch

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – køretøjer, Energi - køkkenadfærd og -apparater, Energi – bygninger

Fakta om virksomheden

Virksomheden i Frederikssund leverer frokostordninger til en lang række virksomheder i Storkøbenhavn. 

Derudover leverer B\Lunch catering til private selskaber samt andre former for arrangementer.

Virksomheden er kendt for at lave stort set al deres mad fra bunden med så mange lokale råvarer som muligt

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje