Bornholms Valsemølle

Fødevareproduktion

Bornholm Kommune

 

 

 

 

 

 

 

 

Den familieejet virksomhed, som i tre generationer har fremstillet mel på Bornholm, har et stort fokus på bæredygtighed og kvalitet. Dette fokus ønsker virksomheden at samarbejde mere med sine leverandører såvel som forhandlere om.

Bornholms Valsemølle har derfor i regi af Bæredygtig Bundlinje fået foretaget en markedsanalyse, for at kunne vurdere udviklingspotentialer blandt andet i forhold til produktion af mere bæredygtige emballagetyper. Derfor er det blevet undersøgt, hvad virksomhedens samarbejdspartnere ønsker i forhold til produkter, emballagetyper, levering med mere.

Virksomhedens grønne potentialer

I en tid hvor krav gennem leverandørkæderne i høj grad fokuserer på pris ligger det ikke lige for at skabe samarbejder på tværs af leverandørkæderne. Dog viser den traditionsrige valsemølles forhandlere Meyers Food og Løgismose engagement i forhold til at arbejde sammen om at udvikle bæredygtig emballage. Ligeledes indikerer Meyers Food og Løgismose hvad der skal til for på længere sigt at åbne op for ny produktudvikling.

Det kan derfor give mening for Bornholms Valsemølle at udarbejde nøgletal til at dokumentere deres forbrug af energi-og ressourcer. Dette vil muligvis åbne op for et fremtidigt samarbejde om udvikling af nye bæredygtige produkter.

I analysen er der ikke kortlagt CO2-besparelser, da analysen har taget udgangspunkt i en kvalitativ vurdering af virksomhedens muligheder for en grønnere omstilling.

“På vores virksomhed har vi meget fokus på vores produkters sporbar-hed fra jord til bord. Vi har nu brugt Bæredygtig Bundlinje til at tage et skridt videre og se nærmere på elementerne rundt om vores produkterså at sige. Det har givet os en ide om,hvad vi kan arbejde videre med ift. en grønnere omstilling.”

Nils Jespersen,Direktør,Bornholms Valsemølle

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Materialer – papir- og papemballage

Fakta om virksomheden

Bornholms Valsemølle er en familieejet virksomhed, som blev grundlagt i 1920. Virksomheden fremstiller både økologisk og konventionelt mel malet på valser eller stenkværn. Melet fremstilles af korn, som dyrkes af landmænd på Bornholm.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje