Foto: Buddha Bikes

Buddha Bikes

Teknisk Service

København Kommune

Årlig materialebesparelse:

0,6

tons stål, jern, aluminium og pap.

 

 

 

 

 

CO2-besparelse om året:

6

tons

 

Buddha Bikes har i projektet Bæredygtig Bundlinje fået hjælp til at beregne CO2-aftrykket for de mange forskellige dele, som en almindelig cykel består af. Beregningerne gør Buddha Bikes i stand til at udregne CO2-aftrykket for hver enkelt cykel uanset hvilke dele, cyklen er sammensat af.

Buddha Bikes arbejder på at markedsføre nye cykelmodeller, hvor cykelstellet og måske forgaffel er brugt, mens stort set alle øvrige dele er nye. Cyklerne ser ud og kører som nye cykler, men der er en stor besparelse i CO2 ved at genbruge stel og forgafler i høj kvalitet. Stellet er cyklens største og tungeste enkeltdel og gode stel kan have en levetid på op til 50 år ved normal brug af cyklen.

Virksomhedens grønne potentialer

Når Buddha Bikes genbruger cykeldele som stel og forgafler til produktion af cykler, skal der produceres mindre nyt stål og aluminium. Men der spares også energi og dermed CO2, når råvaren ikke skal forarbejdes til rør og fragtes fra for eksempel Taiwan til Danmark. Buddha Bikes kan nøjes med at lakere de brugte dele og montere dem til en hel cykel. Beregningerne viser, at hvis Buddha Bikes samler og sælger 60 cykler om året, hvor stel og forgaffel er direkte genbrug, kan der samlet spares 6 tons CO2 årligt.

 

Buddha Bikes samler og sælger deres cykler direkte fra værkstedet, hvor butikken er indrettet. Cyklerne er derfor ikke emballeret i store mængder pap, som man ser det med nye cykler. Buddha Bikes har vurderet at en gennemsnitlig ny cykel er emballeret med 6,4 kilo pap og bølgepap. Denne besparelse er medtaget i beregningerne af de grønne potentialer.

 

Materiale- og CO2-besparelserne er beregnet ved en produktion af 60 cykler om året. Hvis produktionen øges, vil CO2-besparelsen blive større i takt med antallet af producerede cykler.

Besparelser

Årlig materialebesparelse: 0,6 tons
stål, jern, aluminium og pap
Det svarer til 6 tons CO2 årligt

“De beregninger, vi har fået lavet i projektet, vil blive et stærkt værktøj, når vi skal sælge de nye cykelmodeller.”

Simon Søndergaard, grundlægger af Buddha Bikes.

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Materialer – papir- og papemballage, Materialer – andre

Fakta om virksomheden

Buddha Bikes er en socialøkonomisk virksomhed i København. De sælger kun brugte cykler. Cyklerne modtages fra blandt andet fra politiets hittegodskontor og forsikringsselskaber. Buddha Bikes uddanner også cykelmekanikere på mesterlærevilkår.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje