Foto: Jill Wellington

CHAYA

Handel

Frederikssund Kommune

Årlig energibesparelse:

1.000

kWh

 

Investeringsbehov:

0

kroner

 

Besparelse:

0

kroner

Tilbagebetalingstid:

0

år

 

Årlig materialebesparelse:

1.031

tons

 

Besparelse:

0

kroner

Chaya har igennem længere tid arbejdet med bæredygtighed som en vigtig del af virksomhedens værdigrundlag. Chaya har haft et ønske om at øge bæredygtigheden, blandt andet ved at udskifte den emballage, som teen og de relaterede produkter pakkes i.

Chaya har arbejdet med tre områder i projektet: redesign af indpakning med cirkulær økonomi for øje, udskiftning af plastikemballage til et komposterbart materiale og miljømærkning af Dronning Louises Tehus.

 

Virksomhedens grønne potentialer

Chaya har fået hjælp af to grupper af studerende fra Aalborg Universitet, som i efteråret 2018 blev valgt til at redesigne Chayas ikoniske rørindpakning med fokus på cirkulær økonomi. I januar 2019 afleverede grupperne det løsningsforslag, som Chaya nu arbejder videre med at få materialiseret. 

Chaya har også fået undersøgt forskellige typer plastik til filterposer, inderposer og individuel indpakning. Før var de af ikke genanvendeligt plast, men bliver nu skiftet til industrielt komposterbart bioplast.

Det lykkedes også med at få Dronning Louises Tehus Green Key-certificeret, så Chaya nu kan bruge det i deres markedsføring.

Med de endelige resultater står Chaya nu stærkere og bedre oplyst end før. Dronning Louises Tehus er blevet Green Key-certificeret, der er kommet ny inspiration til cirkulært design af Chayas produkter, og der er blevet udstukket en retning for, hvad virksomheden bør gøre med emballagen.

Arbejdet i Bæredygtig Bundlinje og med egne processer blev en inspirationskilde og øjenåbner for Chaya. Tevirksomheden vil være first mover og være på forkant med økologi, bæredygtighed og verdensmål. Den nye storytelling giver adgang til nye kunder, og det kommer til at kunne mærkes på bundlinjen i fremtiden.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 1.000 kWh
Det svarer til 0,2 tons CO2 årligt

Årlig materialebesparelse: 1.031 tons
Det svarer til 2,167 tons CO2 årligt

“Vi har længe været interesseret i at øge vores bæredygtighed blandt andet på emballagefronten. Bæredygtig Bundlinje har givet os konkret og værdifuld viden til den omstilling.”

Kirstine Laurents, direktør i Chaya

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Materialer, Miljømærker

Fakta om virksomheden

Chaya er en tevirksomhed, der har været drevet af tre generationer i næsten 40 år. Chaya har to fysiske butikker i Lyngby og Charlottenlund samt et betydeligt onlinesalg. 

Chaya driver desuden Dronning Louises Tehus i Bernstorff Slotspark nord for København, hvor der også kan afholdes arrangementer i det tilstødende Paradehus.

Chayas arbejde med CSR går flere år tilbage. Chaya har blandt været en del af UN Global Compact siden 2013.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje