Femhøj

Hotel & Restauration

Frederikssund Kommune

Årlig energibesparelse:

9.200

kWh

 

Investeringsbehov:

84.000

kroner

Besparelse:

5.800

kroner per år

 

Tilbagebetalingstid:

14

år

I 2013 blev restaureringen af den gamle Femhøj Skole færdiggjort og Femhøjs nye liv som event- og kursussted startede. Der har været fokus på miljøvenlighed og bæredygtighed fra starten, og bygningen er blevet sat i stand derefter, men det grønne arbejde stoppede ikke der. Med deltagelsen i Bæredygtig Bundlinje blev det grønne fokus udvidet.

Virksomhedens grønne potentialer

Der blev kun fundet få potentialer for energibesparelser. Blandt andet ved etableringen af et solcelleanlæg. Derudover kan der spares materiale og CO2 ved at ændre adfærd hos både personale og gæster.  HORESTA’s Green Key-certificering udstikker retningslinjer for bæredygtighed, der skal overholdes for at blive certificeret. Femhøj har med Bæredygtig Bundlinjes hjælp lavet en ambitiøs miljøpolitik og iværksat de påkrævede ændringer for at blive Green Key-certificeret. Med Green Key-certificeringen har Femhøj nu et bevis for deres grønne arbejde, og med det kan de tiltrække flere klimabevidste kunder. Energi- og materialebesparelserne kan selvfølgelig mærkes direkte på bundlinjen.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 9.200 kWh

Sammen med materialebesparelserne giver det 5,59 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 84.000 kroner.

Besparelse: 5.800 kroner per år

Tilbagebetalingstid: 14 år

 ”Bæredygtig Bundlinje har været en stor hjælp for os. Vi har fået løftet vores miljøindsats til et nyt niveau og opnået en vigtig certificering for bæredygtighed.”

Jacob Pfeiffer, daglig leder af Femhøj

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger, Miljøledelse

Fakta om virksomheden

Femhøj er et moderne og nyrenoveret kursuscenter i Hornsherred i Nordsjælland. Femhøj har 21 dobbeltværelser med eget bad og toilet. Femhøj tilbyder både B&B-ophold, arrangementer for private og møder/konferencer for erhvervslivet. Golfture arrangeres også, da Femhøj samarbejder med Frederikssund Golfklub, der ligger blot et stenkast derfra.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje