Feriestedet Skovly

Hotel & Restauration

Bornholms Regionskommune

Feriestedet Skovly forlænger sæsonen og øger sin årlige omsætning med energirenovering

Feriestedet Skovly har oplevet en stigende interesse for ophold i forsommeren og vinteren. Men den nødvendige opvarmning af bygninger begrænsede imidlertid muligheden for at forlænge sæsonen. Gennem rådgivning i Bæredygtig Bundlinje Bornholm har virksomheden sænket sit energiforbrug så markant, at det nu bliver økonomisk fordelagtigt at byde gæster velkommen året rundt.

 

Den grønne indsats

Feriestedet Skovly har i Bæredygtig Bundlinje Bornholm udviklet en ny, grøn forretningsmodel, der gør det økonomisk rentabelt og mere klimavenligt at udvide sæsonen. Virksomheden arbejder også med at sænke ressourceforbruget gennem et fokus på madspild.

Virksomheden arbejder også med at sænke ressourceforbruget gennem et fokus på madspild.

 

En ny forretningsmodel

Feriestedet Skovly fik undersøgt eksisterende bygninger og opvarmningskilder, og der viste sig et potentiale på en årlig CO2-reduktion på 16,5 tons gennem grønne energirenoveringsindsatser.

De fleste af indsatserne samt nogle, som ikke var nævnt i den indledende handlingsplan (blandt andet hulmursisolering) har virksomheden allerede implementeret, og der er flere investeringer i grønne løsninger på vej.

 

Halvering af madspild

Den lille ferieudlejningsvirksomhed er også i fuld gang med at halvere mængderne af madspild i tæt samarbejde med sine gæster. Det sker gennem løbende formidling og konkret vejledning til gæster og personale. For eksempel i et velkomstbrev og på opslag i køkkenet.

Med indsatsen nedsætter Feriestedet Skovly spild af mad, da maden anvendes af andre gæster i stedet for at blive smidt ud.

 

 

Bæredygtighed som medspiller

Feriestedet udvikler sig hele tiden – både som virksomhed og oplevelsessted – til gavn for deres gæster. Her er bæredygtighed en meget central værdi, som gæsterne gerne må mærke og tage del i.

Lone B. Rasmussen, der ejer Feriestedet Skovly, lader sig inspirere af FN’s verdensmål i sin tilgang til arbejdet med bæredygtighed. Der er særligt fokus på verdensmål 3, 7 og 12. Blandt andet i valg af belysning, fødevarer, rengørings- og ukrudtsmidler og meget andet. Næste skridt for virksomheden bliver formentlig omstilling til mere vedvarende energi i form af solceller.

“Vi bruger FN’s verdensmål og tjeklisten til Green Key-certificering som inspiration i vores arbejde med bæredygtighed”

Lone B. Rasmussen, ejer af Feriestedet Skovly

Om Feriestedet Skovly

Feriestedet Skovly er en gammel gård fra 1875, men fungerer nu som ferielejligheder. Stedet har tidligere i en periode fungeret som pensionat, så hvis du har været på ferie på Bornholm imellem 1960’erne og 1970’erne, er det muligt, du har været der før. Feriestedet Skovly udlejer ferieboliger omgivet af mark, sø og skov i en smuk beliggenhed. Da feriestedet ligger centralt indbyder det derfor også til udflugter på øen i bil, på cykel eller til fods.

Læs casebeskrivelsen i dens fulde længde her.
Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm