FloraCup

Branche: materielproduktion

Årlig energibesparelse:

6.199

kWh

 

Besparelse:

5.455

kroner/år

Investeringsbehov:

12.160

kroner (før tilskud)

Tilbagebetalingstid:

2,2

år

 

 

 

Plastvirksomheden FloraCup har allerede arbejdet med at mindske sit CO2-aftryk på flere måder. Overskudsplast fra produktionen afsættes til andre virksomheder og virksomheden har skiftet apparater som varmelegemer, køleenheder og ventilation ud med nye, mere energieffektive modeller.

FloraCup valgte at deltage i Bæredygtig Bundlinje, da virksomheden gerne ville have undersøgt mulighederne for at spare endnu mere på energiforbruget i virksomhedens bygninger.

Virksomheden har et forholdsvis stort energiforbrug, og det var derfor et oplagt område at tage fat på.

Virksomhedens grønne potentialer

FloraCup fik lavet en gennemgang af energiforbruget, som viste, at der især er store potentialer for at spare i forhold til virksomhedens belysning. Ved at udskifte den nuværende belysning, som hovedsageligt består af lysstofrør, til moderne LED-rør kan CO2-udledningen reduceres betragteligt. Samtidig sparer FloraCup penge på elregningen.

Da tilbagebetalingstiden for indsatsen er længere end ét år kan FloraCup få et energitilskud til at gennemføre lysrenoveringen.

Udskiftningen af lyskilder vil sænke FloraCups energiforbrug til belysning med 38 procent, og den forventede økonomiske besparelse i løbet af LED-rørenes levetid ligger på cirka 111.000 kroner. Omregnet til CO2 bliver det til en besparelse på cirka 40 tons CO2.

“Det har været rigtig godt at få hjælp til at spare på energien gennem projekt Bæredygtig Bundlinje.”

Axel Hallum, direktør i FloraCup A/S

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

  • Energiforbrug i bygninger

Fakta om virksomheden

FloraCup er en mindre plastvirksomhed i Allerød, som producerer blomsterpotter til transport i plast. Virksomheden producerer både store serier og specialprodukter for deres kunder i Europa og USA. FloraCup er grundlagt i 1966 og har fem ansatte.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje