Foto: David Mark

HANDI LIFE SPORT

Materielproduktion

Frederikssund Kommune

Årlig energibesparelse:

2.972

kWh

 

Investeringsbehov:

64.000

kroner

 

Besparelse:

1.800 per år

kroner

Tilbagebetalingstid:

20-25

år

 

Årlig energibesparelse:

2,3

tons CO2 årligt

 

Virksomheden Handi Life Sport blev startet i en nedlagt stald og er derefter knopskudt. Lys, elinstallationer og varmeforsyning er alle gamle løsninger, ligesom håndteringen af emballageaffald ikke er systematiseret. Der er derfor et stort potentiale i at renovere disse områder.

 

Virksomhedens grønne potentialer

I forhold til lys og el skal de gamle løsninger pilles ned, og nye LED-løsninger sættes op. Den dyre gulvvarmeløsning på badeværelset bør erstattes med en elradiator, og der bør sættes en varmepumpe op i kontoret i stedet for den gamle løsning. De gamle installationer ikke kan genbruges, da de er dels meget gamle og sidder uhensigtsmæssigt. Initialinvesteringen bliver derfor højere, hvilket påvirker tilbagebetalingstiden. Med simpel affaldssortering og ved leasing af en ballepresse kan virksomheden spare penge og meget tid, da de før selv kørte affaldet på genbrugspladsen.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 2.972 kWh
Det svarer til 2,3 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 64.000 kroner

Besparelse: 1.400 – 1.800 kroner per år

Tilbagebetalingstid: 20-25 år

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger, Affaldssortering

Fakta om virksomheden

Handi Life Sport Aps. har siden 1987 produceret sportsudstyr til handicapidræt, genoptræning og ældresegmentet. Ejerne Jens og Kirsten Bromann er meget udviklingsorienterede, og Handi Life Sport ApS er i årenes løb vokset støt gennem brugerdrevet innovation, videnssamarbejder med universiteter og god service. 

Virksomhedens produkter er blandt de bedste på markedet og bliver eksporteret verden over. Virksomhedens bocciabolde har været brugt til de paralympiske lege siden 1988. I 2016 blev deres bold til blindefodbold tillige brugt ved de paralympiske lege i Brasilien.

.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje