Foto: Michael Hyldgaard Løgtholt

Hotel Cecil

Kultur & fritid

København Kommune

Årlig CO2-besparelse på vand:

0,03

tons

 

 

 

Tilbagebetalingstid:

0,3

år

 

 

Investeringsbehov:

3.600

kroner eksklusiv moms.

 

Hotel Cecil har i Bæredygtig Bundlinje haft fokus på at blive så miljøvenlige som muligt. Spillestedet er derfor blevet Green Key-certificeret. Det betyder, at de har fokus på deres forbrug af energi, vand, varme, affald, indkøb og brug af miljømærkede produkter i driften.

Green Key er en miljømærkeordning, som i Danmark drives af brancheorganisationen HORESTA. Green Key består af 13 kriteriesæt, som både indeholder obligatoriske krav, som skal opfyldes, og pointkriterier, hvor 30 procent skal være opfyldt.

Virksomhedens grønne potentialer

Hotel Cecil har udarbejdet en ansvarlig indkøbspolitik og en række miljømål for miljømærkede indkøb. Derudover har de fastsat en række miljømål, som de reviderer årligt.

Minimum 20 procent af Hotel Cecils drikkevarer er økologiske og de har også valgt at købe danskproducerede drikkevarer. De sender mest muligt af deres affald til genanvendelse.

Belysning er udskiftet til LED, der hvor det har været muligt. Derudover har Hotel Cecil fået udskiftet alle de ældre toiletter til toiletter med dobbeltskyl og erstattet urinaler med vandfrie urinaler. Det giver store vandbesparelser på et spillested med mange gæster hver uge.

Besparelser

Årlig CO2-besparelse på vand: 0,03 tons

Investeringsbehov: 3.600 kroner eksklusiv moms

Tilbagebetalingstid: 0,3 år

“Lige fra etableringen og åbningen af Hotel Cecil har vi haft fokus på miljø og bæredygtighed. Det vil vi gerne vise vores gæster ved at blive Green Key-certificerede.”

Søren Hvidt, spillestedsleder på Hotel Cecil.

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger, Miljømærker, Affaldssortering

Fakta om virksomheden

Hotel Cecil er et spillested fra 2018, som overtog lokalerne efter Jazzhouse. Udover spillested og natklub i kælderen, har de også bar i stueetagen. Hele spillestedet har fået en kæmpe make-over, og der er tænkt på miljøet, hvor det er muligt. For eksempel er der opsat LED-belysning, vandfri urinaler på toiletterne, malet med svanemærket maling og under ombygningen af spillestedet er der genbrugt resttræ og møbler fra Jazzhouse.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje