Kaltech Gearservice

Teknisk Service

Hvidovre Kommune

Årlig energibesparelse:

19.304

kWh

 

Årlig materialebesparelse:

1

ton

 

Investeringsbehov for LED:

93.999

kroner

Besparelse:

41.890

kroner

 

Tilbagebetalingstid:

2,7

år

 

Kaltech Gearservice har dels fået økonomiske besparelser ud af at deltage i Bæredygtig Bundlinje, dels en modning af virksomheden i retning af et mere struktureret miljøarbejde via ISO 14001-standardisering.

Den nye grønne forretningsmodel, der blandt andet fokuserer på en implementering af ISO 14001 giver virksomheden et billede af de potentielle miljømæssige og økonomiske gevinster ved at implementere standarden. Kaltech Gearservice kan træffe et økonomisk og miljømæssigt oplyst valg, ved at implementere ISO 14001, investere i og implementere udsugning af hydrauliske dampe og svejserøg og lave en analyse af energibesparende belysning.

Virksomhedens grønne potentialer

Den kommende ISO 14001 hos Kaltech Gearservice er dels tænkt som et internt værktøj, der skal anvendes til at skabe et bedre overblik og en bedre struktur i forhold til virksomhedens miljøarbejde. Standarden kan dog også udadtil bidrage til at fastholde nuværende kunder samt synliggøre virksomheden over for potentielt nye kunder, da flere og flere (især) større virksomheder stiller krav om miljøledelsessystemer hos deres leverandører og samarbejdspartnere.

Etablering af energibesparende belysning (LED) kan give Kaltech Gearservice en årlig energibesparelse, der kan reducere virksomhedens CO2-udledning med 4,6 tons. Det svarer til 41.890 kroner. Medregnet energitilskud kan investeringen tjene sig hjem på 2,7 år.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 19.304 kWh

Årlig materialebesparelse: 1 ton

Det svarer til 7,2 tons CO2 årligt

Investeringsbehov for LED: 93.999 kroner.

Besparelse: 41.890 kroner.

Tilbagebetalingstid: 2,7 år

“Samarbejdet har givet os et rigtig godt skub i den rigtige retning.”

Steen Rasmussen, Kaltech Gearservice

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger, Miljøledelse

Fakta om virksomheden

Kaltech Gearservice ligger i Hvidovre. Virksomheden har mange års erfaring med reparation og servicering af alle former for transmissioner, pumper og procesudstyr. Virksomheden har 17 medarbejdere og en omsætning på cirka 13 millioner kroner om året.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje