Foto: Daniel Frank on Unsplash

LyngeTand

Social

Allerød Kommune

Årlig energibesparelse på el:

3.850

kWh

 

Investeringsbehov:

801.000

kroner

 

Besparelse:

16.865

kroner

Tilbagebetalingstid:

38

år

 

Årlig energibesparelse:

4,86

tons CO2 årligt

 

Årlig energibesparelse på varme:

19.000

kWh

Tandlægeklinikken LyngeTand havde en ambition om at arbejde mere strategisk med deres grønne profil og valgte på den baggrund at gå med i Bæredygtig Bundlinje.

Gennem projektet har de fået gennemgået deres muligheder for at spare på deres energiforbrug, hvilke også har været med at give deres medarbejdere et bedre arbejdslys.

 

Virksomhedens grønne potentialer

I projektet har LyngeTand fået lavet et energitjek, som viste, at klinikken især kan spare på energiforbruget i forhold til virksomhedens belysning.

En stor del af klinikkens belysning består af ældre lysstofrør. Hvis LyngeTand skifter dem ud med moderne LED-rør kan klinikken skære 19 procent af elforbruget. Samtidig kan LyngeTand sænke sin CO2-udledning med 4,86 tons om året og spare forventeligt 9.100 kroner på elregningen om året.

Ny belysning vil desuden give medarbejderne et bedre lys at arbejde i.

Der er også besparelser at hente for LyngeTand ved at sætte energiruder i vinduerne, efterisolere taget og installere et ventilationsanlæg, der genanvender overskudsvarme (varmegenvinding). Her er der dog tale om tiltag med en længere tilbagebetalingstid.

Besparelser

Årlig energibesparelse på el: 3.850 kWh

Årlig energibesparelse på varme: 19.000 kWh
Det svarer til 4,86 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 801.000 kroner

Besparelse: 16.865 kroner

Tilbagebetalingstid: 38 år

“Det har været rigtig godt at få hjælp til energibesparelser gennem Bæredygtig Bundlinje. Uden projektet ville vi nok ikke have fået gjort noget ved det lige nu, og samtidig har vi fået bedre lys på klinikken.”

Jan Girotti, tandlæge og ejer LyngeTand

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger

Fakta om virksomheden

LyngeTand er en mindre tandlægeklinik i Lynge med otte ansatte. LyngeTand er en fremtidsorienteret klinik med moderne teknologi og veluddannet og motiveret personale. Klinikken har fokus på at give kunderne en god og tryg oplevelse med en altid ærlig og faglig vurdering.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje