Foto: Rasmus Degnbol

Nordhavn Coffee Roasters

Hotel & Restauration

København Kommune

Årlig energibesparelse:

21.844

kWh

 

Investeringsbehov:

194.500

kroner

 

Besparelse:

27.930

kroner per år

Samlet CO2-besparelse:

6,6

tons

 

Årlig materialebesparelse:

0,35

tons

 

Besparelse:

21.204

kroner

Virksomhedens grønne potentialer

Belysning og varme

Nordhavn Coffee Roasters kan spare på energien til både opvarmning og belysning.

Energirapporten anbefaler virksomheden at opsætte en varmepumpe og ikke et elradiatoranlæg. Et varmepumpeanlæg har en tilbagebetalingstid på kun to år og driftsbesparelsen er på cirka 15.480 kroner om året. Før virksomheden installerer et varmeanlæg anbefales det, at de tætner bygningen ved blandt andet at udskifte port og døre og efterisolere tagkonstruktionen.

Der er også mulige besparelser ved at skifte til LED-belysning og opsætte en sensor, så lyset automatisk slukkes i lagerrummet. Udskiftning af belysning har en tilbagebetalingstid på otte år. Efterisolering af tagkonstruktion er også en mulighed, men har en tilbagebetalingstid på 27 år.

Logistik

Nordhavn Coffee Roasters har fået analyseret deres vognpark. Virksomheden har fået undersøgt muligheden for at skifte til en plugin-hybridbil, der kan opfylde deres behov. Der er både en CO2-mæssig og økonomisk besparelse ved at skifte det nuværende køretøj ud med en mere energivenlig model.

Analysen af Nordhavn Coffee Roasters køretøj peger på, at hvis de skifter til en hybridbil kan miljøbelastningen reduceres med op til 2,3 tons CO2 per år. I løbet af plugin-hybridbilens levetid (15 år) vil virksomheden spare sammenlagt 128.000 kroner i forhold til hvis de havde købt en konventionel bil. Den største gevinst opnås i forhold til brændstof, hvor Nordhavn Coffee Roasters kan spare cirka 120.000 kr. over 15 år. Derudover kan virksomheden opnå en besparelse i grøn ejerafgift på cirka 17.000 kroner over 15 år.

Emballage

Nordhavn Coffee Roasters har også fået lavet en analyse af deres emballage. De har fået undersøgt potentialerne ved både en øget genanvendelse af beholdere til kaffebønner, en øget mængde kaffebønner i de enkelte poser og udfasning af PET-laget i kaffeposen.

En øget mængde kaffebønner i aluminiumsposer eller afkortning af posen vil give den største CO2-besparelse. Dernæst vil en udfasning af PET og øget brug af papiremballage med indbygget ventil give CO2-besparelser.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 21.844 kWh
Det svarer til 5 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 194.500 kroner

Besparelse: 21.204 kroner

Tilbagebetalingstid: 9 år

Årlig materialebesparelse: 0,35 tons
Det svarer til 1,60 tons CO2 årligt

Besparelse: 27.930 kroner

“Bæredygtig Bundlinje har sat gang i en god proces hos os. Det har været værdifuldt at få rådgivning om energi, kørsel og emballage.”

Francesco Impallomeni, medejer af Nordhavn Coffee Roasters

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – køretøjer, Energi – bygninger, Materialer – papir- og papemballage

Fakta om virksomheden

Nordhavn Coffee Roasters importerer bæredygtige kaffebønner, som de rister for at sikre den bedst mulige smag. Nordhavn Coffee Roasters sælger 80-90 procent af produktionen til restauranter, resten sælges til private gennem egen webshop. Desuden sælger de espressomaskiner og har et smagerum.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje