Foto: Rasmus Degnbol

Nordic Fast Food

Hotel & Restauration

København Kommune

Årlig energibesparelse:

625

kWh

 

Investeringsbehov:

1.160

kroner

 

Besparelse:

469

kroner/år

Tilbagebetalingstid:

2,1

år

 

Årlig energibesparelse:

0,1

tons

 

Nordic Fast Food har i Bæredygtig Bundlinje fået foretaget en energigennemgang i Café Ristet Rug med fokus på at finde energibesparelser ved at skifte til mere moderne LED-belysning og skifte til mere energieffektive køle/fryseapparater.

Virksomhedens brug af emballage er også blevet analyseret. Nordic Fast Food bruger i dag forskellige typer emballage til nedfrysning og servering af den fastfood, som virksomheden producerer i Café Ristet Rug.

Den nuværende emballage består blandt andet af fryseposer i plast og PE-belagt papir.

 

Virksomhedens grønne potentialer

Belysningen i Café Ristet Rug består i dag af lysstofrør, kompaktrør og glødepærer. Caféen kan opnå energibesparelser ved at skifte belysningen ud med moderne LED-belysning. Udskiftningen kan udføres 1:1, så der ikke skal skiftes armaturer. Ud over energibesparelsen vil der være en driftsbesparelse, da LED-lyskilder har betydelig længere levetid end den nuværende belysning.

Nordic Fast Food bruger i dag den bedst tilgængelige emballage til opbevaring og servering af deres rugbrødssandwich. Der er imidlertid gode muligheder for, at markedet på et tidspunkt kan tilbyde for eksempel papirsposer, som er belagt med biomateriale/biobaseret PE. Disse poser vil kunne fungere som både fryseposer og emballage til den færdige og lune sandwich. Denne løsning vil resultere i mindre brug af PE-plast. I tallene for besparelser er der kun medtaget effekter af ny LED-belysning.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 625 kWh
Det svarer til 0,1 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 1.160 kroner

Besparelse: 469 kroner

Tilbagebetalingstid: 2,1 år

 

“Vi har fået rigtig gode inputs til at arbejde videre med vores energiforbrug og emballage.”

Anne Lindhardt, medejer af Nordic Fast Food

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger, Materialer – papir- og papemballage

Fakta om virksomheden

Nordic Fast Food driver Café Ristet Rug på Nørrebro og mindre street food-caféer i for eksempel Københavns Zoo. Virksomheden leverer økologiske rugbrødssandwich til selvstændige caféer og udsalgssteder i København og til events og festivaler med deres foodtruck.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje