Foto: NOKC

Nordsjællands Konferencecenter

Hotel & Restauration

Allerød Kommune

Årlig energibesparelse:

80.253

kWh

 

Investeringsbehov:

820.500

kroner

 

Besparelse:

216.491

kroner

Tilbagebetalingstid:

3,8

år

 

 

 

Besparelse:

216.491

kroner

Et stort hus som Nordsjællands KonferenceCenter bruger en masse energi på bl.a. opvarmning, belysning, køkkenmaskiner og ventilation. Nordsjællands KonferenceCenter var derfor interesseret i at få belyst energibesparelsespotentialerne i deres bygning.

 

Virksomhedens grønne potentialer

Nordsjællands KonferenceCenter fik gennemført en energiscreening som pegede på store besparelsespotentialer i konferencecenterets storkøkken og på deres ventilationsanlæg.

Energikonsulentens gennemgang af husets storkøkken viste, at der kan spares 56.378 kWh årligt og at vandforbruget kan reduceres med 223.498 liter vand per år. Energikonsulenten anbefalede at udskifte dobbeltdøre køleskabe til nye enkeltdørs køleskabe, udskifte ovne til intelligente ovne og tunnelopvaskemaskinen til en ny model.

Der blev også kigget på konferencecenterets ventilationsanlæg. Her viste det sig, at der gennem en optimering af ventilationsanlægget kan spares cirka 76.382 kroner om året. Dette er muligt ved blandt andet at reducere driftstiden på ventilationsanlægget til 68 timer per uge. Derudover blev det også anbefalet at udskifte de nuværende ventilatorer, samt at foretage mere regelmæssig service af ventilationsanlægget.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 80.253 kWh
Det svarer til 116.948 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 820.500 kroner

Besparelse: 216.491 kroner

Tilbagebetalingstid: 3,8 år

 

“Vi har været rigtig glade for at få hjælp til at blive endnu grønnere gennem projekt Bæredygtig Bundlinje.”

Mette Agerlin, Direktør Nordsjællands KonferenceCenter

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi - køkkenadfærd og -apparater, Energi – bygninger

Fakta om virksomheden

Nordsjællands KonferenceCenter blev opført i 1992. Konferencecenterets auditorie er blandt de bedste i Danmark. Udover auditorie har konferencecenteret også erhvervslejemål, mødelokaler og restaurant, hvor det er muligt at afholde store arrangementer. Nordsjællands KonferenceCenter har 12 faste medarbejdere.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje