Foto: Rasmus Degnbol

PUK's Hjemmehjælp

Social

Gentofte Kommune

Årlig diesel- og benzinbesparelse:

13.094

liter

 

Investeringsbehov:

2.766.000

kroner

 

Besparelse:

130.933

kroner

Tilbagebetalingstid:

21,1

år

 

 

 

Besparelse:

130.933

kroner

Hos PUK’s Hjemmehjælp fylder den grønne dagsorden. Virksomheden tilstræber ikke blot at mindske deres egen miljøpåvirkning, men også at være med til at udbrede denne dagsorden i Gentofte Kommune. Derfor har PUK’s Hjemmehjælp investeret i en elbil og vil gerne skifte hele virksomhedens vognpark til elkøretøjer.

Gennem Bæredygtig Bundlinje vil PUK’s Hjemmehjælp få viden til at kunne byde ind på udbud, der skaber en bæredygtig udvikling i Gentofte Kommune.

 

Virksomhedens grønne potentialer

PUK’s Hjemmehjælp har fået udviklet en grøn forretningsplan for en omstilling af deres vognpark til eldrevne køretøjer. Derudover har en udviklingsworkshop haft fokus på at sikre en bæredygtig adfærd hos virksomhedens medarbejdere. Med udgangspunkt i affaldssortering og indkøb af energieffektive og miljømærkede produkter vil dette ikke blot kunne sikre en bæredygtig adfærd internt i virksomheden, men også kunne bredes ud til virksomhedens kunder.

Ved at skifte virksomhedens vognpark ud med elbiler er det muligt at reducere drivhusgasudledningen med 20,7 tons CO2. Virksomheden kan spare lidt over 13.000 liter diesel og benzin om året. Ved at gå i dialog med deres kunder vurderes det, at PUK’s Hjemmehjælp kan øge genanvendelsen af affald med 4,1 tons, hvilket svarer til 5,7 tons CO2.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 32,789 kWh
Det svarer til 7,9 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 139.447 kroner

Besparelse: 52.058 kroner

Tilbagebetalingstid: 2,7 år

Årlig materialebesparelse: 9,4 tons
Det svarer til 43,2 tons CO2 årligt

Besparelse: 554.374 kroner

“I min optik bør en virksomhed ikke blot kunne levere den bedste pris, men være en aktiv lokal medspiller i en bæredygtig udvikling. Bæredygtig Bundlinje samarbejder med Gentofte Kommune og vi er via vores deltagelse blevet klogere, så vi kan bistå en bæredygtig udvikling lokalt.”

Kristian Bergman Pedersen, medgrundlægger af PUK’s Hjemmehjælp

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – køretøjer, Affaldssortering

Fakta om virksomheden

Virksomheden ligger i Gentofte Kommune og er stiftet af ægteparret Puk Ervolder og Kristian Bergman Pedersen. PUK’s Hjemmehjælp tilbyder hjemmehjælp 24 timer i døgnet, herunder blandt andet hjemmepleje og rengøring i Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Virum Kommuner.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje