Foto: Rasmus Degnbol

Scanlux Packaging A/S

Materielproduktion

Fredensborg Kommune

Årlig besparelse:

48

tons CO2 om året

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scanlux Packaging A/S valgte at gå med i Bæredygtig Bundlinje, fordi virksomheden allerede har en stærk CSR-politik og fortsat ønsker at styrke den grønne profil. Samtidig vil Scanlux Packaging A/S gerne være på forkant, så de altid kan tilbyde kunderne den løsning, der matcher kundens ønsker og behov.

Når det handler om for eksempel plastposer, kan det være svært at gennemskue, hvad den objektivt bedste løsning kan være.

Gennem projektet ville Scanlux Packaging A/S gerne have konkrete input til de bedste løsninger.

 

Virksomhedens grønne potentialer

På en workshop, hvor faglige kapaciteter inden for plast, visionære købere, kendte kunder og nøglemedarbejdere fra Scanlux Packaging A/S deltog, afdækkede deltagerne muligheder, udfordringer, forventede nye regelsæt, megatrends og meget mere inden for plastområdet.

Workshoppen afdækkede nogle konkrete muligheder for at erstatte en eksisterende pose, der er produceret af ny plast med en tilsvarende pose baseret på genbrugsplast.

En potentiel køber deltog – uforpligtende – med relevante ønsker, krav og fakta, så casen kunne blive så tæt på den virkelige verden som muligt.

Og selv om en pose baseret på genbrugsplast har andre egenskaber, var det muligt at beregne et realistisk scenarie for de grønne effekter.

Besparelser

Årlig besparelse:
48 tons CO2 årligt

“Gennem Bæredygtig Bundlinje har vi fået god adgang til eksperter og viden, som ellers er svært tilgængelig for en mindre dansk virksomhed. Vi har ovenikøbet ladet os inspirere til, hvordan vi ikke bare kan tilbyde kunder gode alternativer til ny plast, men også til hvordan vi løbende kan blive endnu grønnere.”

Thomas Bülow Skouborg, Head of Digital Marketing & Communications, Scanlux

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Materialer – plast

Fakta om virksomheden

Scanlux er totalleverandør af emballage til detailhandlen, og er med over 300 millioner solgte bæreposer i dag en af Skandinaviens største udbydere af både plast- og papir-bæreposer.

Derudover har Scanlux et omfattende sortiment af blandt andet gavepapir, æsker, bånd, og vinemballage.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje