Takeout

Information

København Kommune

Årlig energibesparelse på el:

33.242

kWh

Investeringsbehov:

840.000

kroner (cirka)

Besparelse:

40.000

kroner (cirka)

Årlig energibesparelse på kørsel:

158.000

kWh

 

Investeringsbehov:

4.675.000

kroner

 

Besparelse efter 15 år (TCO):

3.700.000

kroner

Takeout har i projektet arbejdet med deres transport og fået lavet en energigennemgang af deres belysning og opvarmning. På trods af at Takeout bor i lejede bygninger vil de optimere, hvor de kan.

Takeouts forretningsmodel betyder, at de kører rundt i Københavns gader. De ville derfor gerne blive klogere på, hvordan de kan investere i grøn transport.

Takeout har blandt andet købt 15 nye el-scootere, kaldet TRIPL og har gennem projektet fået lavet en vognparkanalyse. De planlægger også at investere i både el-biler og hybridbiler de kommende år og at investere i et mindre solcelleanlæg til opladning af elbilerne.

Virksomhedens grønne potentialer

Resultaterne af Takeouts vognparkanalyse viste, at der var en meget stor CO2-reduktion ved at udskifte de nuværende dieselbiler til elbiler. Overgangen til elbiler kan også betale sig økonomisk. Takeout kan over 15 år spare hele 3,68 millioner kroner ved at skifte hele vognparken ud.

Energigennemgangen af Takeouts belysning og opvarmning viste gode muligheder for forbedringer ved brug af LED-lyskilder og moderne varmepumper i både nuværende og nye lokaler. Energigennemgangen hos Takeout blev nemlig gennemført netop som virksomheden skulle til at overtage naboejendommen.

Besparelser

Årlig energibesparelse på el: 33.242 kWh. Det svarer til 8,0 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: cirka 840.000 kroner

Besparelse: cirka 40.000 kroner

Tilbagebetalingstid: 21 år

 

Årlig energibesparelse på kørsel: 158.000 kWh

Det svarer til 41,2 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 4.675.000 kroner

Besparelse efter 15 år (TCO): cirka 3.700.000 kroner

Tilbagebetalingstid: 5 år

“Bæredygtig Bundlinje har virkelig givet os værdifulde input til den bæredygtige udvikling, vi fortsætter med de kommende år.”

David Kingo Sønderkær, COO for Takeout ApS.

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

  • Køretøjer

  • Energiforbrug i bygninger

Fakta om virksomheden

Takeout er en logistikvirksomhed, der bringer mad ud fra restauranter til kunder. De arbejder også med udvikling af IT-løsninger, der understøtter madudbringningen. Takeout holder til i København og er i kraftig vækst. Takeout har 10 fuldtidsansatte og 70 ansatte på deltid.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje