Foto: Sebastian Ganso

TRASBO A/S

Teknisk Service

Frederikssund Kommune

Årlig energibesparelse:

1

ton PolyEthylen 

 

Investeringsbehov:

0

kroner

 

Tilbagebetalingstid:

0

år

 

Årlig energibesparelse:

3,1

tons CO2 

 

TRASBO er en virksomhed i Frederikssund Kommune, som i mange år har stået for god og hjertevarm service. TRASBO har længe været engageret i bæredygtig udvikling og har været med til at efterspørge projekter som Bæredygtig Bundlinje.

TRASBO gik med i projektet, fordi virksomheden ønskede at blive svanemærket og reducere deres plastforbrug. Herudover ønsker virksomheden også at få kigget på levering af vasketøj.

 

Virksomhedens grønne potentialer

TRASBO fik vurderet mulighederne for at udskifte deres engangsplastikposer til indsamling af tøj ud med genanvendelige stofposer. Herudover fik de undersøgt muligheden for at pakke det rene tøj i film i stedet for engangsplastposer.

Virksomheden er blevet rådet til at købe en maskine til at pakke tøjet ind i film. Prisen på denne maskine skal undersøges, for at TRASBO kan vide sig helt sikker på, om skiftet kan svare sig økonomisk.

Derudover fik TRASBO undersøgt muligheden for at opsætte nye bimålere i vaskeriet, så de kan dokumentere, at de lever op til kravene for Svanemærkning. 

TRASBO nåede langt med Svanemærkningen og skiftede i løbet af projektet leverandør af vaskemidler og begyndte at sætte bimålere op for bedre at kunne leve op til kravene.

De forskellige indsatsområder vil være med til at understøtte virksomhedens grønne profil. Når Svanemærkningen er på plads, vil det være endnu et afgørende parameter for virksomheden, når den skal byde på opgaver fremover.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 1 ton PolyEthylen – Low Density (PE-LD)
Det svarer til 3,1 tons CO2 årligt

“Projektet har sat skub i en god proces og hjulpet med at få afprøvet nogle grønne ideer vi har haft i et stykke tid.”

Birgitte Trasbo, ejerleder, TRASBO

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Materialer – plast, Miljømærker

Fakta om virksomheden

TRASBO er en af Danmarks ældste servicevirksomheder og beskæftiger over 100 medarbejdere. I næsten 50 år har TRASBO specialiseret sig i rengøring for private og virksomheder. TRASBO leverer også service til borgere, vask og rens samt vinduespolering. TRASBO fokuserer forretningen på klimavenlig drift, og tilstræber en høj standard i sociale forpligtelser. 

TRASBO blev i februar 2013 Kvalitets- og Miljøcertificeret af Teknologisk Institut.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje