Tribeca NV

Branche: hoter_restauration

Årlig energibesparelse:

28.200

kWh

 

Investeringsbehov:

52.450

kroner

Årlig mængde affald til genanvendelse:

18,7

tons

 

Tilbagebetalingstid:

1,1

år

 

Tribeca NV har i Bæredygtig Bundlinje arbejdet med grøn forretningsudvikling inden for en bred vifte af områder. Arbejdet har spændt lige fra en plan for etablering af to drivhuse med plads til både restaurantgæster og produktion af urter og grønt over affaldssortering til el-besparelser.

Affaldssorteringen er allerede forbedret efter et besøg fra en affaldsvejleder. På energiområdet har personalet fået udarbejdet tjeklister, som gør, at de kan spare store mængder energi og penge alene gennem ændret adfærd.

Drivhusene bliver et bynatur-initiativ, som ikke bare i kraft af fødevareproduktionen har en positiv effekt på miljø og klima. Det bliver også en spændende tilføjelse til restaurantens brug og stemning. Drivhusene kan anvendes til dyrkning, vil bidrage til mere bynatur i København og inspirere til, at gæsterne i andre sammenhænge bidrager yderligere til bynatur-initiativer.

Virksomhedens grønne potentialer

Energirådgivningen viste, at Tribeca NV havde et højt energiforbrug i forhold til lignende restauranter. For at komme dette til livs, fik de i Bæredygtig Bundlinje blandt andet udarbejdet en tjekliste, der sikrer, at alle el-apparater slukkes uden for åbningstid. Tribeca NV kan spare op til 40.000 kroner om året ved at ændre adfærd.

Derudover fik virksomheden en plan, så de på sigt kan spare mere energi i takt med, at de får udskiftet til mere energirigtige køkkenmaskiner. Og ved at udskifte deres opvaskemaskine til en mere energivenlig model kan de foruden energi også spare på vand- og sæbeforbruget.

Tribeca NV har fået udvidet affaldssorteringen til også at omfatte plast, metal og bioaffald. Det betyder, at mere affald i dag bliver genanvendt og dermed bidrager til at reducere restaurantens CO2-udledning.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 28.200 kWh

Svarende til 6,8 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 52.450 koner

Tilbagebetalingstid: 1,1 år

Årlig mængde affald til genanvendelse: 18,7 tons

Svarende til 10,1 tons CO2 årligt

”Det var en øjenåbner, at vi kan spare så meget ved at slukke lys og maskiner, der ikke er i brug. Helt op til 40.000 kroner om året, og det koster jo ikke noget at slukke for en kontakt.”

Søren Buchleitner, ejer af Tribeca NV.

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

  • Etablering af drivhus

  • Energiforbrug i bygninger

Fakta om virksomheden

Tribeca NV åbnede i 2007 som en italiensk restaurant i new yorker-stil i København. Senere er selskabs-lokalerne NXT Door, bryggeriet og pizzeriaet Ugly Duck kommet til. Restauranten arbejder med økologi og lægger ofte hus til grønne og sociale events.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje