V. B. Byggeindustri

Branche: byggeri

Årlig energibesparelse:

65.000

kWh

 

Årlig energibesparelse:

1600

L brændstof

Det svarer til:

23,58

tons CO2 årligt

Besparelse:

47.628

kroner/år

 

Årlig ressourcebesparelse:

10,1

tons CO2

 

Tilbagebetalingstid:

9,4

år

For V.B. Byggeindustri var det oplagt at gå med i Bæredygtig Bundlinje, da virksomheden allerede arbejder med grøn omstilling og gennem de sidste fem år har været aktivt medlem i Allerøds grønne virksomhedsnetværk Carbon20.

V.B. Byggeindustri ønskede at undersøge muligheden for at få et sammenhængende solcelle- og varmepumpesystem til opvarmning af virksomhedens bygninger.

Derudover ville V.B. Byggeindustri gerne afprøve, om virksomhedens brændstofforbrug kunne reduceres ved at sende deres medarbejdere på Kør Grønt-kursus.

Virksomhedens grønne potentialer

V.B. Byggeindustri fik lavet et energitjek for at se på mulighederne for et sammenhængende solcelle-, batteri- og varmepumpesystem. Energitjekket viste, at det kan betale sig at etablere en luft/luft-varmepumpe i værkstedet og en luft/vand-varmepumpe til opvarmning af blandt andet kontor, som er delvist drevet af et hybridsolcelleanlæg med batterilagring.

Ved at skifte V.B. Byggeindustris nuværende elradiatorer og oliefyr ud med moderne varmepumper kan CO2-udledningen sænkes med cirka 19 tons årligt.

V.B. Byggeindustri har også arbejdet med at spare på brændstofforbruget til deres håndværkerbiler. Udvalgte medarbejdere har været på Kør Grønt-kursus hos FDM. Resultatet var at medarbejderne i gennemsnit kunne spare 10 procent på brændstofforbruget. For V.B. Byggeindustri svarer det til 1.600 liter benzin og diesel om året eller en besparelse på godt 14.000 kroner årligt.

Disse tiltag vil samlet set mindske virksomhedens CO2-udledning med omkring 28 procent.

“Vi er med i Bæredygtig Bundlinje, fordi vi føler et ansvar for at spare på ressourcerne, og så er det jo også en god forretning.”

Nils Henrik Christiansen, direktør for V.B. Byggeindustri

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

  • Energiforbrug i bygninger
  • Køretøjer

Fakta om virksomheden

V.B. Byggeindustri A/S er en mindre håndværkervirksomhed, der primært laver hoved- og fagentrepriser inden for tømrer- og snedkerarbejde. Virksomheden råder desuden over en del andre kompetencer internt i firmaet såsom ekspertise inden for murerarbejde, smedearbejde, beton, belægning og malerarbejde og energivejledning til at spare på varmen. V.B. Byggeindustri har 18 ansatte.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje