Roskilde Festivalen er den midlertidige by, hvor teknologier kan testes i en komprimeret og intensiv virkelighed. DOLL, PRIESS, Roskilde Kommune og Roskilde Festival tester CO2-neutrale lysmaster. Foto: Lars Just/POLFOTO

 

Roskilde Festival er en af Europas største begivenheder med 125.000 deltagere i otte dage. Dette skaber et enormt pres på infrastruktur, services, arealer, byplanlægning, catering, renovation og kloak med mere. DOLL har sammen med den danske masteproducent PRIESS, som sammen med DanIntra har leveret størstedelen af de nye intelligente master i Hersted Living Lab, indledt samarbejde med Roskilde Kommune og Roskilde Festival.

Priess’ CO2-neutrale lysmast Touché, der er produceret af genanvendeligt materiale, kører på solceller og er 100 procent CO2-neutral, bliver nu en del af det mobile byrumsinventar på festivalen. Derudover testes fem master på festivalen med henblik på at udvikle en særlig festivalversion med eksempelvis udtag til mobilstrøm og sensorer.

Virksomheder som CISCO, SIGMA og Priess deltager desuden i DOLL’s innovationstur ’Fremtidens Festivalteknologier’, som ser på muligheder for at udvide funktionerne i belysningsanlægget til mobilitetsstyring, sikkerhed & crowd control samt data indsamling om service og infrastruktur.