Cykelpartnerskab 2020

Det gør en forskel, når kommuner og virksomheder går sammen om at skabe en grønnere og sundere transport for deres medarbejdere. Det viste resultaterne fra Moving People, hvor virksomheder, som arbejdede med grøn mobilitet, fik flere til at stille bilen, vælge cyklen og reducere CO2-udledningen fra medarbejdernes pendlertransport med 8,1%.

I Cykelpartnerskab 2020 bredte vi erfaringerne fra Moving People ud til flere virksomheder og kommuner. Vi samlede 100 virksomheder og kommuner, der ville være med til at promovere og styrke cykling som en sund, grøn og attraktiv transportmulighed for medarbejdere og borgere. Vi så på løsninger i byer, forstæder og i landområder og havde også fokus på transportløsninger, som gik på tværs af kommunegrænser i Region Hovedstaden.

Gate 21 involverede kommuner og virksomheder i udviklingen af Cykelpartnerskab 2020. Virksomhedsnetværket var en videreførelse af Moving People-netværket.

 

Resultater fra Cykelpartnerskab 2020

Cykelpartnerskab 2020 har samarbejdet med mange forskellige aktører, som alle ønskede at arbejde med mobilitet på arbejdspladsen. Resultaterne fra projektet kan bruges til at inspirere andre arbejdspladser, som også ønsker at sætte fokus på grøn, sund og effektiv medarbejdertransport.

Nedenfor vises nogle af de vigtigste resultater, som er udsprunget af Cykelpartnerskabet 2020.

 

Udbyderoversigten

Som initiativ under Cykelpartnerskab 2020 samlede vi en række tiltag, som virksomheder og kommuner kan benytte, når de ønsker at sætte fokus på grøn og sund medarbejdertransport.

Det har vi gjort, fordi det skal være nemt for arbejdspladser at tage ansvar for deres medarbejderes sundhed og trivsel, og samtidig gå forrest i den grønne omstilling.

Gå på opdagelse i oversigten her.

 

Skattepjece

Vi oplevede i Moving People netværket, som består af mere end 100 virksomheder og kommuner, at mange gerne vil hjælpe medarbejderne til at hoppe på cyklen lidt oftere, men kringlede skatteregler kan ofte være en barriere for at gå i gang. Derfor samlede Moving People information om beskatningsregler ved cykelinitiativer i en pjece.

Hent skattepjecen eller læs den her på siden.

 

 

Test en elcykel

I 2020 havde Moving People fokus på at få flere virksomheder til at få øjnene op for cykling som transportmiddel. Trods nedlukninger og restriktioner blev projektet en succes og 12 virksomheder testede elcykler.

Coloplast var en af de virksomheder, som lod ti medarbejdere teste elcykler i fire uger i maj 2020. Her var testen en stor succes blandt medarbejderne – og fire ud af ti havde allerede en måned efter testen købt en elcykel. Og endnu fire medarbejdere overvejede det.

Læs mere om resultaterne fra kampagnen her.

 

KONTAKT

Projektleder
Charlotte Hauerslev

charlotte.hauerslev@gate21.dk

Skattepjecen

Hent skattepjecen her

Udbyderkatalog

Se hele udbyderkataloget her

Partnere

Supercykelstisamarbejde i Region Hovedstaden, Cyklistforbundet, Region Hovedstaden og Gate 21, som faciliterede Cykelpartnerskabet.