Naboerne i Lyngby-Taarbæk Kommune er ikke begejstrede for den nye stadionbelysning. DOLL har undersøgt, hvorvidt belysningen overholder gældende regler. Foto: Screenshot fra TV2 LORRY udsendelse. 
 
Af Peter Behrensdorf, DTU
 
Efter Lyngby-Taarbæk Kommune har opsat nyt stadionlys på Lyngby Stadion, har kommunen fået en række klager fra naboerne omkring uhensigtsmæssig kraftig belysning på de omgivende arealer og veje
 
DOLL og DTU Fotonik har sammen med Rambøll lavet en undersøgelse for Lyngby-Taarbæk Kommune af intensiteten og belysningsstyrken af lyset, der rammer ind hos naboerne. Lyset fra armaturerne er blevet karakteriseret via DOLL Quality Lab’s lystekniske karakteriseringsudstyr og seniorforsker Carsten Dam-Hansen fra DTU Fotonik har varetaget målingerne på vegne af DOLL. 
 
Naboerne inddraget i processen
Naboerne er nu inddraget i processen med kommunen om at sikre, at belysningen fra stadionarmaturerne også uden for stadion er i overensstemmelse med retningslinjerne herfor og bliver i god samhørighed med såvel natur som boligområder. 
 
TV2 Lorry fortalte historien
TV2 Lorry var med under en af måleseancerne mandag aften den 24. marts 2014 og indslaget der blev sendt direkte kan ses i sin fulde længde her: 
 
Forhistorien kan ses her: