Foto: Gate 21
 
Af Helle Bygholm
 
Til Strategisk Forum 2015 præsenterede Gate 21 visionen for de næste fire år: Vi skal bidrage til at Greater Copenhagen bliver verdens førende region inden for grøn omstilling og vækst. Og vi skal gøre det ved hjælp af Living Labs. 
 
Strategisk Forum gav Gate 21’s partnere og medlemmer mulighed for at høre mere om og være med til at sætte deres præg på den kommende strategiperiode for 2015-2018.
 
”Vores vision er ambitiøst og realistisk, men vi kan ikke nå derhen alene. Vi skal samarbejde på tværs af traditionelle skel og udnytte de styrkepositioner, vi hver især har,” sagde Gate 21’s direktør Poul Erik Lauridsen.
 
Eksemplets magt
Erfaringerne med projektet DOLL viser, at Living Labs kan noget helt særligt. DOLL har formået at sætte Danmark på det internationale landkort og har markeret Living Labs som en front runner inden for den grønne omstilling. Det bygger Gate 21 videre på med blandt andet et nyt Living Lab for Urban Støjbekæmpelse, LAUST. I Living Labs stiller kommuner og regioner sig til rådighed som testbeds og showrooms for udvikling og demonstration af virksomheders nye grønne løsninger. 
 
Nye input til ny strategi
I løbet af dagen fordelte deltagerne sig på forskellige workshops, hvor de havde mulighed for at gå mere i dybden med, hvordan de mener, at Living Labs kan være med til at gøre Greater Copenhagen til verdens førende region inden for grøn omstilling og vækst. Deres bidrag er blevet indsamlet og strategien er per 20. maj 2015 godkendt af Gate 21’s bestyrelse.