OM PROJEKTET

 

Energi på Tværs

Projektet samler kommuner, forsyningsselskaber og vidensinstitutioner i tæt strategisk samspil om fremtidens energisystem i Hovedstadsområdet. Visionen blev i 2015 fastlagt – sammen arbejder vi for en fossilfri energisektor i 2035 og en fossilfri transportsektor i 2050.

Siden 2012 har Energi på Tværs gået forrest med meget ambitiøse mål for energisektoren. Senere har den nationale udvikling heldigvis fulgt med projektets høje ambitioner.

Projektet løber over tre faser. I de første to faser var fokus at undersøge mulighederne og udvikle visionen om en fleksibel og bæredygtig energiforsyning i Hovedstadsområdet. Projektet er nu i sin tredje fase. Her er der fokus på en række konkrete og innovative omstillingsprojekter indenfor blandt varme, lagring, energirenovering og grøn infrastruktur.

Få tegnet og fortalt historien bag projektet her:

PARTNERE

ARC, Argo, CTR, Evida, HOFOR, VEKS, Norfors, Vestforbrænding, Hillerød Forsyning, Forsyning Helsingør og Ørsted.

KOMMUNER

Region Hovedstaden: Albertslund, Allerød, Ballerup, Bornholms Regionskommune, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk.

Region Sjælland: Greve, Køge, Roskilde, Solrød.

VARIGHED

Tredje fase: 2019 til 2023
Anden fase: 2015 til 2019
Første fase: 2012 til 2015

KONTAKT

 

Seniorprojektleder

Sidsel Skov Birkbak

Telefon: 2937 2884

sidsel.skov.birkbak@gate21.dk