OM PROJEKTET

 

Energi Tværs


Projektet samler kommuner, forsyningsselskaber og vidensinstitutioner i tæt strategisk samspil om fremtidens energisystem. Visionen er at sikre en fossilfri energisektor i 2030 og en fossilfri transportsektor i 2050.

Siden 2012 har Energi på Tværs gået forrest med meget ambitiøse mål for energisektoren. Senere har den nationale udvikling heldigvis fulgt med projektets høje ambitioner.

Projektet løber over tre faser. I de første to faser var fokus at undersøge mulighederne og udvikle visionen om en fleksibel og bæredygtig energiforsyning i Region Hovedstaden. Projektet er nu i sin tredje fase. Her er der fokus på en række konkrete og innovative omstillingsprojekter indenfor blandt andet solvarme, varmepumper, varmelagring, geotermi, energirenovering og grøn infrastruktur.

Læs mere om projektet og de tre faser her.

 

Få tegnet og fortalt historien bag projektet her:

PARTNERE

ARC, Argo, CTR, Evida, HOFOR, VEKS, Norfors, Vestforbrænding, Hillerød Forsyning, Forsyning Helsingør og Ørsted.

KOMMUNER

Region Hovedstaden: Albertslund, Allerød, Ballerup, Bornholms Regionskommune, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk.

Region Sjælland: Greve, Køge, Roskilde, Solrød.

VARIGHED

Tredje fase: 2019 til 2023
Anden fase: 2015 til 2019
Første fase: 2012 til 2015

KONTAKT

 

Seniorprojektleder

Sidsel Skov Birkbak

Telefon: 2937 2884

sidsel.skov.birkbak@gate21.dk