INSTALL

INSTALL - kommunernes genvej til IoT

INSTALL er et nyt fælleskommunalt IoT-varehus, der er sat i verdenen for at gøre IoT let for kommuner, uanset om man har stor eller ingen erfaring med at arbejde med sensorer og værdien, de kan tilføre. INSTALL er kommunernes genvej til IoT.

Vores mål er, at det skal være lettere for kommuner at anvende, omsætte og formidle sensordata, så man ude i forvaltningerne hurtigt kan høste værdien af dataene. Derfor tilbyder vi i INSTALL rådgivning, udlån og opsætning af sensorer og IoT-lånekasser, der kan sættes til med det samme, så kommuner hurtigt og omkostningsfrit kan komme i gang med at prøve teknologien af.

INSTALL blev lanceret i september 2022 og tilbyder i første omgang udlån af sensorer til fem udvalgte brugssituationer, samt en click & collect service. Brugssituationerne vil i takt med efterspørgslen udvides, så INSTALL altid er det naturlige sted at starte, når en kommune skal i gang med et nyt IoT projekt. For mere information kan du læse vores folder om lånepakker eller se vores præsentation nedenfor.

INSTALL er for kommuner, der er medlem af Fællesskabet for Dynamiske Data.

Produkter der tilbydes

Følgende IoT-løsninger tilbydes fra d. 6 september

 • Indeklima og energioptimering

Få bedre indsigt i, hvordan indlæringsforholdene kan forbedres, når du får oplysning om temperatur, CO2, luftfugtighed m.v. i lokalet og se hvordan I kan spare energi i de kommunale bygninger.

Læs/download produktblad

 • Køleskabe og egenkontrol

Få overblik over temperaturen i kommunale køleskabe, spar tid på egenkontrollen og minimere spild af f.eks. medicin og fødevarer ved nedbrud.

Læs/download produktblad

 • Lokalebrug og kloge kvadratmeter

Få bedre indblik i hvor meget og hvornår jeres mødelokaler og andre bygninger anvendes. Brug data i dialogen med f.eks. de lokale foreninger.

Læs/download produktblad

 • Monitorer vandstand og –løb

Vær bedre forberedt på oversvømmelser og forhøjet vandstande i jeres vandløb vha. Sensorer og indrapporterer til DMP. Data kan bruges til at varsle borgere og jordejere om oversvømmelser.

Læs/download produktblad

 • Behovsstyret vanding

Optimering af vandingsplaner af fx nyplantede vejtræervha. jordfugtighedsmålere

Læs/download produktblad

Flere løsninger følger løbende.

Små historier fra det virkelige liv

Kommer så snart at konceptet er kommet ud i virkeligheden og blevet afprøvet.

FAQ

Find svar på de fleste spørgsmål her

 • Kan alle kommuner benytte INSTALL?

INSTALL er for medlemmerne af Fællesskabet for Dynamiske Data. Er din kommune endnu ikke medlem af Fællesskabet, kan du kontakte Fællesskabets sekretariat.

 • Skal man afhente lånekassen personligt?

Nej lånekassen kan sendes for modtagerens regning. I skal dog forinden have underskrevet en låneseddel.

 • Hvor længe kan man afprøve en lånekasse?

Låneperioden er sat til 3 måneder. Ønsker man at fortsætte med den pågældende løsning, skal man købe sensorerne.

 • Kan man ønske andre former for lånekasser?

Ja, vi modtager meget gerne forslag til andre lånekasser. Vi vil dog sikre, at der dels er et generelt behov for den pågældende lånekasse og dels at der findes sensorer, der kvalitativt kan honorere behovet.

 • Kan man booke en lånekasse?

Ja den funktion vil komme i løbet af efteråret.

 • Kan jeg få hjælp, hvis noget med lånekassen driller?

Sammen med lånekassen, vil der være en installationsvejledning samt hjælp til at forstå de data, sensoren genererer. Sensoren er derudover konfigureret, så den gerne skal være plug & play klar. Opstår der problemer, kan man altid få hjælp ved at kontakte vores support team.

 • Hvori adskiller click & collect sig fra lånekasser?

Click & collect er ikke afgrænset til lånekassernes sensorer. Click & collect er for de kommuner, der vil anskaffe – og ikke kun låne i en tidsbegrænset periode. Idéen med click & collect er, at kommunen kan bestille eller selv købe x-antal sensorer, som INSTALL da mod beregning konfigurerer, så de er plug & play klar, når kommunen skal sætte dem op.

En del af F2D2

INSTALL er udviklet af Fællesskabet for Dynamiske Data (F2D2), som indtil videre består af 17 kommuner, Region Hovedstaden, Region Sjælland samt DTU, der har valgt at samarbejde om at udvikle løsninger til den grønne omstilling med dynamiske data som et centralt omdrejningspunkt.

Løsningen er i første omgang forbeholdt kommuner, der er medlemmer af Fællesskabet for Dynamiske Data.

Kontakt

INSTALL Community Lead
Seniorprojektleder
Morten K. Rasmussen morten.koed.rasmussen@gate21.dk
Tel. 2639 3887

Teknisk support
Morten Guldager
mogul@mindfuture.com

 

 

Teknisk support
Danny Morck
daj4@balk.dk