Få cyklen i fokus på din arbejdsplads

af | apr 8, 2018

Foto: Mikkel Østergaard

Vil du gerne inspirere dine kolleger til at cykle mere, men mangler du ideer til at komme i gang, så er der her lidt inspiration til, hvad du kan gøre, og hvor du kan få mere information.

Hos IF Skadeforsikring på Avedøre Holme har de sat ekstra fokus på cyklen som transportmiddel, for 60 procent af dem, der arbejder på Avedøre Holme, bor inden for cykelafstand. Det viser Moving Peoples transportundersøgelser i flere virksomheder i området.

Derfor er IF Skadeforsikring gået sammen med en række andre virksomheder i området om en optakt til maj måneds landsdækkende Vi Cykler til arbejde-kampagne. Uge 15 er derfor officiel Cykeluge på Avedøre Holme, hvor medarbejderne blandt andet har mulighed for at få repareret deres cykel i arbejdstiden, høre om supercykelstier, teste elcykler og benytte elbiler til mødekørsel.

Vi har spurgt Bo Petersen, Indkøbs- og Miljøansvarlig i IF Skadeforsikring om deres bedste råd til at få sat fokus på cyklisme:

Hvorfor er I gået ind i kampagnen?

“Som miljøansvarlig virksomhed er vi forpligtet til at give vores medlemmer en grøn og miljørigtig mulighed for at komme på arbejde. Vi ved også at cykling giver flere sunde medarbejdere og er med til at forebygge de livsstilsygdomme, som ofte følger med stillesiddende arbejde.”

Hvad er dit bedste råd til andre som har lyst til at sætte cykling på dagsordenen?

“Man skal motivere, så lysten vækkes hos folk. Det må på ingen måde virke, som noget man føler sig presset eller tvunget til. Derudover handler det mest af alt om info, info, info. Lav for eksempel en kampagne, hvor man kan få ordnet sin cykel i arbejdstiden, eller mind medarbejderne om det, hvis der er bade- eller omklædningsfaciliteter til rådighed.”

Hvilke tiltag overvejer I selv i forbindelse med ”Vi Cykler til Arbejde” kampagnen?

“Vi arbejder med at få konkurrence- og holdånden frem og i det hele taget skabe mest mulig opmærksomhed om kampagnen. Blandt andet ved at bruge virksomhedens infoskærme og ved at poste løbende resultater på vores intranet. Vi overvejer også at uddele små præmier under kampagnen. Og så betaler vi naturligvis deltagergebyret for de medarbejdere, som har lyst til at deltage.”

 

Find mere inspiration på Vi Cykler til Arbejde’s hjemmeside til:

Og så kan du naturligvis melde dig og dine kolleger til ”Vi Cykler til Arbejde” her – inden den 20. april 2018.