Når CSR-fonden d. 13. og 14. november uddeler prisen for mest innovative og fremsynede offentlige
private samarbejde, kan det være med Formel M som vinder. Projektet er nemlig en ud af tre nominerede til prisen. Formel M er nomineret på baggrund af arbejdet med at reducere CO2 fra transporten gennem transportnetværk mellem kommuner og private virksomheder.


Anna Thormann, der er projektleder på Formel M, er meget glad for nomineringen:


“Nomineringen er en stor cadeau til det arbejde, vi har haft med at skabe samarbejde mellem kommuner og lokale virksomheder. Da vi gik i gang for et år siden, var der ingen, der vidste, om mere bæredygtig transport overhovedet kunne få en plads i virksomhedernes CSR-strategier. Men nu deltager ca. 60 virksomheder i mobility management-netværk, og deres medarbejdere har deltaget i de indledende transportundersøgelser med en overraskende høj svarprocent. Vi er glade for at kunne dele anerkendelsen med dem.


Mindre forurening fra privatbilismen, bedre adgang til offentlig transport og mindre trængsel på vejene. Det er målsætningerne for Formel M, der er udviklet i partnerorganisationen Gate 21. Formel M har fokus på at sikre en høj grad af mobilitet under hensyntagen til klima og miljø. Projektet er et tæt samarbejde mellem 10 kommuner, 60 virksomheder, 2 regioner, Movia, DSB, trafikrådgivere og 3 universiteter. Formel M’s mål er at reducere CO2-udledning fra transporten med 10%, mindske trængslen og forbedre mobiliteten. Formel M er støttet af Trafikstyrelsen og Region Hovedstaden.


Om CSR AWARDS 2012
De nominerede i kategorien “offentlige private samarbejder” er:


Formel M’s 7 erhvervsnetværk: Ørestad-Islandsbrygge, Københavns Kommune, Hersted Industripark, Albertslund Kommune, Lautrupgård, Ballerup Kommune, netværk i Allerød Kommune, netværk for erhvervsområder i Greve Kommune, Erhvervsnetværket Danmark C, Fredericia Kommune og Skejby-netværket, Aarhus Kommune.


Grøn Erhvervsvækst der vil skabe 300 nye job ved at fokusere på energieffektivitet i bygninger i Region Syddanmark samt nedbringe CO2-belastningen fra bygninger.


ProjectZero der har den vision at gøre Sønderborgområdet CO2-neutralt inden 2029.


Den endelig vinder af prisen bliver offentliggjort den 14. november på Alsion i Sønderborg, hvor den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton er en af foredragsholderne.