Fredericia Cykelby igangsatte ved årsskiftet projektet CykelScore, der skal få byens skoleelever og medarbejdere op på cyklen ved at konkurrere om at have flest cykeldage.


“CykelScore er et helt nyt koncept, som ikke hidtil er afprøvet i Danmark, men der er gode internationale erfaringer,” fortæller Troels Andersen fra Fredericia Cykelby.


I modsætning til de mere traditionelle cykelkampagner, hvor deltagerne selv skal registrere deres aktiviteter, foregår det i CykelScore helt automatisk. Der bliver påmonteret en chip på cyklen, og når cyklen ankommer til skolen eller arbejdspladsen bliver det registeret i en elektronisk boks.


Flere ture – flere chancer
Jo oftere man cykler til arbejde, jo større er chancen for at vinde en præmie. CykelScore-systemet registrerer, hvor tit medarbejderne cykler til arbejde. Arbejdspladserne sammenlignes i forhold til hinanden, og arbejdspladserne kan konkurrere imod sig selv eller hinanden. Fredericia Cykelby udlodder cykler, en god middag, gavekort og andre fine præmier.


Sådan virker det
Ved den enkelte cykelparkering er der installeret en elektronisk boks. På hver cykel monteres en chip på egerne, uden brug af værktøj. Boksen skal have kontakt til arbejdspladsens trådløse internet. Det koster ikke noget for arbejdspladserne og cyklisterne.


Hver chip har et nummer, og deltagerne indtaster selv deres personoplysninger. Alle data er fortrolige og benyttes kun til statistik og til kontakt med deltagerne.


Om Fredericia Cykelby
Fredericia Cykelby er et projekt i Fredericia Kommune, der skal få flere til at cykle – og til at cykle mere. Målet er at øge cykeltrafikken med 25 procent.


For mere information om Fredericia Cykelby og CykelScore kontakt trafikplanlægger Troels Andersen